Nyhet

Subaru BRZ dubbelt belönad

Vehicle Dynamics International magazine delar varje år ut priser till aktörer inom bilindustrin som under året visat prov på nytänkande inom chassiteknologin. Vid utdelningen av 2012 års priser gick två priser av totalt sex till Subaru.
Det finaste av priserna är ”Car of the Year”, som i år tilldelades Subaru BRZ.
– Vi har i flera år önskat att någon ville greppa enkelhetens stafettpinne. Vi ville se en bil från någon av de stora tillverkarna som erbjöd körglädje i lagliga hastigheter. Därför är vi glada att tillkännage att Subaru BRZ utsetts till Årets Bil 2012, säger Graham Heeps, redaktör på Vehicle Dynamics International.
Juryn var så imponerade över resultatet av utvecklingsarbetet bakom BRZ att man även utsåg Toshio Masuda, som är projektledare för BRZ, till ”Dynamicist of the Year”.
– Det kändes naturligt att även belöna skaparen av en ny generation åtkomliga sportcoupéer, säger Peter Cambridge, sportbilsexpert i juryn.
– Det är med stor glädje och tacksamhet vi tar emot dessa två priser. Arbetet med BRZ har varit belönande i sig och jag delar detta priset med hela mitt team av ingenjörer. Jobbet var en utmaning, men teamet har varit oerhört motiverat, säger Toshio Masuda på Subaru.