ANNONS

På miljökonferensen Rio+20 blev NCC:s nya kontorsbyggnad på Østensjøveien 27, Oslo utsedd till en av världens 100 bästa miljöbyggnader utifrån ett hållbarhetsperspektiv.
Utmärkelsen är ett initiativ av den globala miljöorganisationen Sustainia. Vinnarna tillkännagavs igår i Rio de Janeiro av Norges föredetta stadsminister Gro Harlem Brundtland.
Projektet på Østensjøveien 27 (Ø27) utvecklas enligt standarden för Passiva hus där det lagts stor tonvikt vid frågor som CO-vänligt byggmaterial, gott om cykelparkeringar, och goda kollektivtrafiksförbindelser. Detta ger tillsammans en total minskning av CO2-utsläpp med 50 procent jämfört med dagens standard. Projektet kommer som minst att erhålla BREEAM-betyget ”Very good” vilket intygar ett brett och grundligt miljöfokus i hela utvecklings- och byggprocessen.
I och med att dessa miljökriterier också bidrar till en kostnadseffektiv byggnad med spektakulär arkitektur samt en god inomhusmiljö som inspirerar och stimulerar till samarbete, blir detta en mycket intressant byggnad som visar vägen till en hållbar framtid. Ø27 projektet beräknas stå klart i december 2013.
– Vi är mycket stolta över att vara på den prestigefyllda organisationen Sustainias topp 100-lista. Utmärkelsen inspirerar NCC:s fokus att utveckla hållbara lösningar för framtiden, säger Joachim Hallengren, affärsområdeschef, NCC Property Development.