ANNONS

Setra  presenterade på torsdagen ett positivt, men sämre rörelseresultat för andra kvartalet på 29 miljoner kronor, att jämföra med 40 miljoner samma period förra året.
För första halvåret uppgår rörelseresultatet till två (-8) miljoner kronor. Resultat efter skatt uppgår för andra kvartalet till 13 (21) miljoner kronor, och för första halvåret -16 miljoner kronor, att jämföra med -22 miljoner samma period 2011.
– Med de pressade marknadsvillkor som råder för svensk sågverksindustri är det mycket glädjande att kunna redovisa ett positivt rörelseresultat, kommenterar Börje Bengtsson, vd och koncernchef i Setra siffrorna i bokslutet.

Nettoomsättningen för andra perioden uppgick till 1 172 (1 324) miljoner kronor och för perioden januari-juni till 2 237 (2 426) miljoner kronor.
Enligt Setra är det framför allt marknaderna i Nordafrika och Mellanöstern som fortsätter att utvecklas väl, medan försäljningen i Europa har varit mer avvaktande. Trots försiktigt stigande marknadspriser ser Setra inga tecken på konjunkturvändning