ANNONS

Nu lanserar Larmtjänst ”Stöldtipset”, som är försäkringsbranschens gemensamma tipsfunktion. På www.stöldtipset.se kan du enkelt lämna tips om stöldgods eller om du misstänker bedrägeri. Du kan även söka bland objekten för att kontrollera om varan du planerar att köpa i andra hand är efterlyst eller inte.

Eftersom lagen om att handla i ”god tro” inte längre existerar är det viktigt att du som privatperson undersöker om varan är stulen eller inte. På www.stöldtipset.se har du möjlighet att kontrollera objektet innan du köper. På så vis kan du undvika tråkigheterna som följer om du råkar köpa stöldgods.

Informationen som du lämnar genom tipsfunktionen är mycket viktig och hamnar hos Larmtjänst. Du kan även ringa in tips på 020 – 325 325.
– Genom bra tips om stöldgods ökar möjligheten att vi hittar och kan returnera objektet till ägaren, säger utredare Mats Carlsson på Larmtjänst.

Larmtjänst har sedan tidigare en tipsfunktion på sin hemsida, vilken kommer fortsätta att existera.
– Stöldtipset.se är en förenkling av informationen
på www.larmtjänst.se. Vi hoppas genom Stöldtipset kunna nå ut till fler personer och uppmärksamma dem om sökmöjligheterna och tipsfunktionen, säger Åsa Sönnerby, kommunikatör på Larmtjänst.

På www.stöldtipset.se hittar du efterlysta objekt i kategorierna: Bil, MC, Lastbil, Släp, Terrängfordon, Moped, Entreprenadmaskin, Konst, Antikviteter och Övrigt.
Stöldtipset finns även på Twitter och Facebook där du kan få nyheter och information direkt i din feed.