ANNONS

Phone House hjälper PEAB att utrusta sina snöröjare med Samsung Galaxy SIII och har även förinstallerat den speciella app som används för att logga alla körningar.

Peab Drift & Underhåll som har ansvaret för att sköta snöröjning och halkbekämpning för sina uppdragsgivare från Piteå-området i norr till Skåne i söder använder sig av en app för att logga alla körningar. För att göra detta har alla snöröjare en smartphone i sitt fordon. Tidigare har man använt Windows Mobile-telefoner men har nu valt att gå över till Android-plattformen.

I leveransen till Peab Drift & Underhåll ingick även konfiguration av telefonerna. Phone House monterade mikrosim-korten och installerade appen så att användaren bara behövde slå på telefonen och köra.

– Vi har ett krav på oss från vår beställare att inte bara röja snö och halkbekämpa, utan att även samla in data om hur och var vi kör någonstans och så vidare. Vi har en leverantör som har själva tjänsten och en app till den, men sedan behövs själva hårdvaran för insamling och kommunikation, alltså telefonerna, berättar Fredrik Alcén, projektledare Peab Drift & Underhåll.