ANNONS

Cargotec Hiab har beslutat att flytta tillverkningen av kranar till sin fabrik i polska Stargard. Runt 150 anställda kommer att få lämna sina arbeten i Hudiksvall. Cargotec säger att de ska omstrukturera sin verksamhet i Hudiksvall och flytta produktionen av de aktuella Hiab-kranarna till den polska fabriken. De säger att flytten görs för att öka lönsamheten men också för att möta en minskad efterfrågan på den europeiska marknaden. De anser också att det är viktigt att flytta produktionen närmare existerande och framtida kunder och partners.
I Hudiksvall blir produktionen av kranar för skogs- och återvinnings-industrin kvar liksom delar till lastkranarna. Produktutveckling kommer även i fortsättningen att göras i Hudiksvall där också sälj-, service- och support-organisationerna kommer att finnas.
– Vi går ner från tvåskift. Vi håller på med att fasa om till dagtid och att flytta om och utbilda folk. Det är mycket stor osäkerhet inför första kvartalet nästa år, osäkert inför andra och sedan finns det lite tecken att det kan ta fart under senare delen av 2013, meddelar platschef Olof Nilsson.