ANNONS

Kobelco och CNH avvecklar sitt samarbete för produktion av grävmaskiner.
Enligt ett pressmeddelande från CNH får de använda sig av Kobelcos teknik på licens under en övergångsperiod på fem år. CNH får också fortsätta att marknadsföra vissa grävmaskinsmodeller som tillverkas av Kobelco i Japan under de egna varumärkena New Holland och Case.

För CNH innebar samarbetet med Kobelco att man inte fick sälja sina grävmaskiner på de snabbväxande marknaderna i Asien och Stillahavsregionen. Att samarbetet nu upphört innebär att CNH sedan en vecka tillbaka är fria att marknadsföra sina produkter även där. Kobelco å andra sidan, som under samarbetet var begränsad till just dessa marknader, blir fria att sälja sina maskiner även i resten av världen.

Enligt Maskinentreprenören kan det avslutade samarbetet innebära att Kobelcos blågröna grävmaskiner kan vara på väg tillbaka till Sverige.