Produktnyheter

Populär transportbil fräschas upp

re1ajijcenuwvftfcuivHela Kangoofamiljen har fått en ordentlig facelift och Kangoo Express finns nu även i en version med tre framsäten.ESP är standard i Nya Kangoo Express. Kangoo ZE (elbilen) har också förbättrats på flera punkter. Dessutom utökas serviceintervallen från 30.000 km till 40.000 km.
Sedan introduktionen 2008 har andra generationen av Kangoo Express haft stora framgångar med 400.000 sålda bilar och en marknadsandel på 17,5 % och är därmed ledande i segmentet i Europa.
Kangoo finns i fem olika versioner; Kangoo Express, Kangoo Kompakt (ej i Sverige) och Kangoo Express Maxi. Det finns två versioner i elbilsutförande; Kangoo ZE och Kangoo Maxi ZE (2 eller 5 säten).
Nya Kangoo Express har en helt ny front som kännetecknar Renaults nya designidentitet, nya backspeglar och nya bakljus. I kupén har flera kvalitetsförbättringar gjorts. Den största förändringen är att man kan få tre platser i framsätet som tillval. Det gäller samtliga versioner av Kangoo Express.
På motorsidan har Kangoo återigen de mest effektiva motorerna och fortsätter att ha den lägsta bränsleförbrukningen i sin klass. Den minsta motorn är en 75 hk diesel som liksom dCi 90 har ett CO2 utsläpp på 112 g/km och bränsleförbrukningen ligger på 0,43 l/mil. Den största dieselmotorn på 110 hk har ett CO2 utsläpp på låga 115 g/km och förbrukningen är 0,45 l/mil. För att hjälpa föraren att köra ännu mer ekonomiskt och optimera sin körning har nya Eco-driving funktioner utvecklats såsom en växlingsindikator och ett ECO-läge bl a. Det kan spara upp till 10% av bränsleförbrukningen.
En nyhet i Nya Kangoo är R-Link med en 7” skärm som innehåller funktioner som TomTom, Live navigering, radio och möjlighet att ladda ner e-post direkt i bilen.
Den senaste versionen av antisladdsystem kommer som standard på alla Kangoo Express versioner med Hill Start Assist och Grip Control. Grip Control är ett avancerat kördynamiksystem som hjälper föraren att hantera svåra väglag genom att optimera dragkraften av båda framhjulen.
Den totala kostnaden för Kangoo minskar i och med att serviceintervallen har utökats. Tidigare var serviceintervallen på 30 000 km/2 år. Nu är serviceintervallen 40 000 km/2 år.
Kangoo ZE
Den elektriska Kangoon kommer med samma nyheter som Kangoo Express men har förutom dessa förbättrats ytterligare. Laddningen av bilen sker i fronten bakom den stora Renault-logotypen. Dessutom får bilen en s k Voice-funktion vilket innebär att bilen avger ett ljud vid färd i 1-30 km/h i syfte att ”varna” fotgängare och cyklister om att här kommer en tyst elbil.
Kangoo ZE fick titeln:”International Van of the Year 2012” av en jury bestående av 22 europeiska journalister som specialiserat sig på lätta transportbilar.
Kangoo ZE är den mest sålda elbilen i Sverige idag med över 220 sålda Kangoo ZE 2012. Det står för mer än 50% av den svenska elbilsmarknaden.
Alla Kangoo-bilar tillverkas i Maubegefabriken i norra Frankrike, där även systerbilen Mercedez Citan produceras.