Tack för mig!

Tack för mig!

Kerstin_Ledarbild_hel

Innan jul kom Nathalie Häll tillbaka från sin föräldraledighet, jag lämnade redaktörsskapet för tidningen Åkeri & Entreprenad och hon tog över igen. Nattis är Åkeri & Entreprenad. Hon lever med branschen och maskiner i sin vardag. För mig var det en ny värld som öppnade sig då jag första gången tog tag i Åkeri & Entreprenad.

Att skriva om en bransch som man känner till och brinner lite extra för är alltid kul, idéerna bubblar. Att skriva om en bransch som är helt ny, är en rejäl utmaning men samtidigt väldigt kul eftersom det finns så mycket att lära. Det är kanske enklare att skriva om något du känner till, men det kan ibland till och med bli bättre om man inte är alltför insyltad. Risken är att man tar för mycket för givet och inte ställer de där extra frågorna som ofta gör att det blir en bra text.

Då jag jobbade på en sportredaktion fick jag i uppdrag att intervjua Jan-Olov Persson, ni vet han som slagit alla tänkbara rekord med kallblodet Järvsöfaks. Jag fick åka, som inte kan någonting om travhästar. Det behövdes något nytt. Kommer ihåg att jag var rejält fundersam. Det blev en lång intervju. Jag ställde alla tänkbara frågor, för jag kunde ju ingenting om vare sig honom, Järvsöfaks eller trav. ­Artikeln blev uppskattad. I min bransch hör folk oftast av sig om de är missnöjda med vad som står, sällan för att de tyckte den var bra. I det här fallet hörde flera av sig med uppmuntrade tillrop, de hade fått en annan bild av Jan-Olov och Järvsöfaks. Min okunnighet hade tillfört något extra, en ny vinkel.

Nu har jag slutat på Svenska Media och även som journalist. Det ska bli kul att lära sig något nytt. En sak som jag kommer att sakna, det är alla spännande möten som journalistjobbet innebär. Jag vill nu passa på att tacka alla som jag varit i kontakt med under åren med Åkeri & Entreprenad. Alltid har jag mötts med leenden och en vilja från dem jag träffat att berätta om sin verksamhet eller sin historia. Stort tack för det och tack för mig!

Läs också

Aktuellt

ANNONS ▼
ANNONS ▼
ANNONS ▼
Fler artiklar