Jordsorteringsverket som klarar kladdet

Jordsorteringsverket som klarar kladdet

Ls-300PD_126-press

Kladdiga jordar vill gärna fastna i sorteringsverken. Därför har Maskin Mekano utvecklat ett jordsorteringsverk som från grunden är konstruerat för att klara även besvärliga material.

Jordsorteringsverket Ls 300 PD har bandmatare som är hela 1.200 mm bred. Sidorna i kupan har branta vinklar för att förhindra att materialet hänger sig fast. Innan materialet sorteras till önskvärd fraktion passerar det genom en kraftig fräs som slår sönder och blandar materialet.

Sikten har ett aggressivt slag som förhindrar pluggning, men den är även lättåtkomlig för rengöring vid verkligt svåra förhållanden. De båda hydrauliskt fällbara utlastningstransportörerna är också breda för att minimera behovet av trattar och stup där kladdigt material tenderar att fastna.

Maskinen drivs av en inbyggd dieselgenerator där motorn jobbar på låga 1.500 rpm, vilket ger en tyst och billig produktion. Dieselförbrukningen ligger på cirka 4 l/h. Vid produktion ställs sorteringsverket upp på fyra hydrauliska stödben och vid omlokalisering kan det antingen bogseras eller transporteras upplastat på trailer.

Maskinen premiärvisas på årets MaskinExpo.

Läs också

Aktuellt

DAF utökar sortimentet

DAF utökar sortimentet

De nya produkterna är ett led i arbetet med att utöka sortimentet av anläggningsfordon anpassade för den nordiska marknaden.

ANNONS ▼
Vägtrafiken i mars

Vägtrafiken i mars

Under mars 2019 omkom 10 personer och 1 244 personer skadades i vägtrafiken.

Volvokoncernen miljardinvesterar

Volvokoncernen miljardinvesterar

Volvokoncernen satsar stort i Skövdefabriken. Ökad flexibilitet samt en en mer hållbar tillverkningsteknik är syftet med investeringarna.

Årets däcktillverkare 2019

Årets däcktillverkare 2019

Michelin har tilldelats den prestigefyllda utmärkelsen Årets däcktillverkare, ”Tire Manufacturer of the Year”.

Fler artiklar