ANNONS

Ls-300PD_126-press

Kladdiga jordar vill gärna fastna i sorteringsverken. Därför har Maskin Mekano utvecklat ett jordsorteringsverk som från grunden är konstruerat för att klara även besvärliga material.

Jordsorteringsverket Ls 300 PD har bandmatare som är hela 1.200 mm bred. Sidorna i kupan har branta vinklar för att förhindra att materialet hänger sig fast. Innan materialet sorteras till önskvärd fraktion passerar det genom en kraftig fräs som slår sönder och blandar materialet.

Sikten har ett aggressivt slag som förhindrar pluggning, men den är även lättåtkomlig för rengöring vid verkligt svåra förhållanden. De båda hydrauliskt fällbara utlastningstransportörerna är också breda för att minimera behovet av trattar och stup där kladdigt material tenderar att fastna.

Maskinen drivs av en inbyggd dieselgenerator där motorn jobbar på låga 1.500 rpm, vilket ger en tyst och billig produktion. Dieselförbrukningen ligger på cirka 4 l/h. Vid produktion ställs sorteringsverket upp på fyra hydrauliska stödben och vid omlokalisering kan det antingen bogseras eller transporteras upplastat på trailer.

Maskinen premiärvisas på årets MaskinExpo.