Olof Palmes Saab 900 visas på Elmia

Olof Palmes Saab 900 visas på Elmia

olofpalme2
Olof Palme, Sveriges statsminister åren från 1969 till 1976 samt mellan 1982 och 1986 var i bilkretsar känd för sitt Saab-intresse, även om det oftast var hustrun Lisbet som körde. Just nu slutförs renoveringen av hans sista Saab, en 900 GLi från 1984.
Bilen såldes 1996 till bilsamlaren Olle Sandström i Järfälla som startade en omfattande originalrenovering.
Tyvärr gick Sandström bort 2007 och bilen såldes vidare till Albinsson & Sjöberg som nu färdigställer Saaben.
– Den ska ingå i bilsamlingen på förlagets museum i Karlskrona, berättar Eva Holmberg, projektsamordnare.
Premiärvisningen av Olof Palmes Saab 900 sker på Bilsport Performance & Custom Motor Show på Elmia i påsk i hall C, Nostalgia-hallen. Bilen är förmodligen en av världens finaste Saabar från denna period.
I hall C deltar Motorhistoriska Riksförbundet för tredje året i rad med monter och samverkar med arrangören kring hallens utformning och innehåll. Temat i Nostalgia-hallen 2013 är historiska fordon som modifierats under sin bruksperiod.

Läs också

Aktuellt

ANNONS ▼
ANNONS ▼
ANNONS ▼
Fler artiklar