Chefer vill ha mer tid för ledarskap

Chefer vill ha mer tid för ledarskap

a8e73a78c7b0e599_org
Nästan 1 av 5 chefer anser att de dagligen utför uppgifter som borde göras av någon annan person eller yrkesgrupp. Samtidigt säger cheferna att de saknar tid för att leda och utveckla medarbetare. Det visar en färsk undersökning bland 1 290 chefer från Sveriges chefsorganisation Ledarna och Novus. En ny mobilapp hjälper cheferna ta makten över tiden.
Undersökningen visar att chefer i hög grad och är nöjda med hur de kan påverka den löpande verksamheten, men upplever många administrativa uppgifter som tidstjuvar. Det cheferna mest saknar tid för är långsiktig planering, utveckling av verksamheten och kompetensutveckling av medarbetare.
– Ett gott ledarskap som utvecklar medarbetare och organisationen kräver tid och resurser. Som det är nu slösar vi med chefernas spetskompetens, ledarskap, säger Anki Udd, ledarskapsexpert på Ledarna.
Nästan 1 av 5 chefer, 18 procent, anser att de dagligen utför uppgifter som borde göras av någon annan person eller yrkesgrupp.
– Det är en effekt av en rationaliseringstrend i samhället som lett till att chefer i allt högre grad får göra uppgifter som andra tidigare gjort, säger Anki Udd.
Undersökningen genomfördes i juni på uppdrag av Novus och ger en representativ bild av hur Sveriges 500 000 chefer ser på sin arbetssituation.
Ny app ger användaren makten över tiden
För att underlätta för chefer att prioritera sin tidsanvändning har Sveriges chefsorganisation Ledarna tagit fram appen Chefsflow som gör det möjligt att löpande kartlägga tiden och för olika arbetsuppgifter och skatta hur relevanta de är. Finns tillgänglig via App Store och Google Play.
Om appen Chefsflow
Lägger du din tid på det som är mest värdefullt? Chefsflow hjälper dig att se vad du spenderar din tid på och hur värdefulla de är för dig. Flow skapas när du lägger tid på värdefulla aktiviteter – något Chefsflow hjälper dig uppnå.
Bättre flow med Ledarna & Chefsflow:
– Värdera och kategorisera alla dagens aktiviteter – arbete, fritid och sömn.
– Tydlig översikt av ditt flow, vecka för vecka.
– Enkel koll på ditt nuvarande flow med hjälp av färgindikering.
– Se vilka av dina dagliga aktiviteter som bidrar till bättre flow.
– Lekfull, interaktiv och snabb användarupplevelse.
– Dela ditt chefsflow med andra via Facebook.

Läs också

Aktuellt

ANNONS ▼
ANNONS ▼
ANNONS ▼
Fler artiklar