Facom kastar nytt sken på nya lampfunktioner

Facom kastar nytt sken på nya lampfunktioner

779-CL3_PHU02
Facom lanserar en ny, trådlös LED-lampa, 779.CL3, med dubbel funktion. Facom har ändrat utformningen av sin nuvarande LED-lampa så att den nu har en rad nya funktioner. Den nya designen innebär ökad flexibilitet, effektivitet och hållbarhet.
779.CL3-lampan har två ljusfunktioner i en. Lampans huvuddel har sex LED-lampor i vidvinkel och med ett enkelt klick på handtagets strömbrytare har mekanikern en monterbar arbetsplatssbelysning till sitt förfogande. Tryck en gång till på knappen och lampan blir till en en kraftig arbetslampa via en enda 700 lux LED-lampa, som sitter på övre delen av lampan.
Det finns två monteringsmöjligheter: En infällbar krok och en kraftig magnet. Kroken är smart placerad inne i handtaget och kan lätt dras ut när man behöver den. En ytterligare fördel är en 360 graders vridbar mekanism som gör det möjligt att ställa in ljuset i önskad vinkel. Alternativt kan lampan monteras på vilket metallföremål som helst, som exempelvis en verktygslåda eller motorhuv, med hjälp av magneten.
Tack vare dess praktiska storlek och formgjutna gummiprofil är lampan greppvänlig även under långa perioder. En innovativ skärm ser också till att ögonen skyddas, om mekanikern av misstag skulle titta direkt på de kraftiga LED-ljusskenet. Själva lampan skyddas också i form av en stötsäker platta som förebygger skador om den skulle tappas. Dessutom är gummibeklädningen både kemikalie- och vätskeresistent.
Lampan är utrustad med litium-jon batterier för att möjliggöra optimal drifttid (upp till nio timmar) och en laddningsbar enhet medföljer.
Du hittar mer information om Facom eller din närmaste leverantör på www.facom.com

Aktuellt

Övertygande däcktester

Övertygande däcktester

Premiumtillverkaren Hankook tar steget in i den kalla årstiden med tre utmärkta modeller som fått testbetyg över genomsnittet.

Nynas 90 år

Nynas 90 år

När Nynas första raffinaderi togs i bruk i Nynäshamn 1928, var fokus på att förse den svenska marknaden med...

Nya Mitsubishi L200

Nya Mitsubishi L200

Den 17 november är det världspremiär av den nya pickupen Mitsubishi L200 i Bangkok.  I Sverige lanseras bilen hösten...

Fossilfritt transportlaboratorium

Fossilfritt transportlaboratorium

Scanias transportaboratorium används för delar av Scanias interna transportbehov. Från 2018 drivs vagnparken enbart av fossilfria* bränslen eller hybridteknik,...

Spelapp lär ut bioekonomi

Spelapp lär ut bioekonomi

Spelappen Grow Forest har laddats ned 100 000 gånger internationellt. Nu växer spelet ytterligare med nya funktioner för att fortsätta...

Sveriges sista PGR-bil

Sveriges sista PGR-bil

Den sista PGR-bilen med destination Sverige. Efter en omfattande påbyggnation levereras den nu i form av en avancerad brandbil...

Från rosa till blått för Derome

Från rosa till blått för Derome

Under oktober månad färgades alla Deromes virkespaket rosa, till förmån för bröstcancerforskningen. Nu är november här och för att...

Fler artiklar