Artiklar

En cool bil med många utmärkelser

BMW 325 E90.

BMW 325 E90.


Extremt stylade bilar går hem hos publiken. Det vet Karuna Håkansson, 27 år. Hon har lyckats ro hem en hel del prestige­fyllda priser med sin BMW 325 E90.
Under de senaste åren har hon rest land och rike runt med sin BMW från 2006. Men till skillnad från många andra utställares alster är den här bilen byggd för att användas.
– Ja, jag är ingen trailer-queen, säger hon med ett stort leende när hon rullar ut bilen i vårsolen.
Trots att bilen stått stilla ett bra tag startar den på första försöket och sprider ett dovt muller omkring sig. Även inne kupén mullrar det mustigt från högtalarna som kan leverera upp till 139 decibel.
Karuna Håkansson, 27, är känd som Miss Bling-Bling i stylingkretsar.

Karuna Håkansson, 27, är känd som Miss Bling-Bling i stylingkretsar.


– Men då känns det som om hjärtat slår extra slag, säger Karuna Håkansson som inte har en aning om hur många timmar hon lagt ned på bilen.
Hon har gjort det mesta av stylingen själv, med undantag för lackning samt den avancerade ljudläggningen som installerats av proffs. Själva inköpet av bilen har hon själv stått för, den kostade drygt 300 000 kronor, men alla delar kommer från olika sponsorer.
– Jag blev intresserad av styling när jag var 17 år. Detta är den andra bilen jag byggt, säger hon när hon visar upp de senaste årens pokaler och utmärkelser.
Det börjar bli allt vanligare att tjejer satsar på styling, menar hon. Själv har hon satsat på massor av glitter och glamour.
Här ryms inga matkassar...

Här ryms inga matkassar…


– I stylingkretsar kallar jag mig just Miss Bling-Bling, det är ett namn som sticker ut.
Den svartvita lacken går igen i fälgarna och inredningen, där stolarna är klädda i vitt och svart skinn. Inne i kupén finns det tre dvd-skärmar och lika många i bagaget, där den imponerande ljudanläggningen tar upp det mesta av utrymmet. Här finns det inte plats för några matkassar, men det är heller inte meningen.
Best female ride
Till vardags kör hon omkring i en vanlig BMW 530 E60 som saknar allt vad glitter och glamour heter.
– Jag har valt att lägga alla pengar på utställningsbilen. I stylingkretsar är det en klar fördel om bilen är helt ny när man sätter kapen i den. Det visar att man vågar och kan, säger hon och tillägger att drömprojektet vore att skaffa en Bentley eller Audi R8 och bygga om den ljudmässigt.
Svart, vitt och massor av falska ädelstenar pryder kupén

Svart, vitt och massor av falska ädelstenar pryder kupén


Nu kostar det naturligtvis en hel del pengar att bara köpa in råmaterialet i form av en bil, så därför tänker Karuna sälja BMW:n så fort någon ger ett bra bud på den. Men tills vidare är det alltså BMW:n som gäller, och den skäms knappast för sig. Under sommarhalvåret rullar den både långt och ofta, vilket en snabb titt i meritförteckningen ger vid handen.
Bland de större mässorna som hon deltagit med bilen på märks framförallt Elmia i Jönköping och Nordic Tuner Awards Finland & Danmark. Och bland utställningarna finns bland annat Vmax och Streetfire i Danmark, Gatebil samt Bilsport En dag på strippen.
Bling-Bling är Karunas signum.

Bling-Bling är Karunas signum.


Ett pris som hon är särskilt stolt över är det danska Nordic Tuner Awards 2008 Best Female Ride.
– Det var deltagare från alla länderna i Norden som tävlade emot varandra, så det kändes riktigt bra att komma hem med just den utmärkelsen. Men samtidigt är ju alla priser jag fått genom åren betydelsefulla, de är en bekräftelse på att besökarna gillar det jag gjort.
Hon har arbetat inom bilbranschen sedan 2005, då som reservdelshanterare på BMW. Under de senaste åren har hon drivit en rekonditioneringsfirma men har nu bestämt sig för att plugga vidare.
Fakta
Namn: Karuna Håkansson.
Bor: Karlskrona.
Yrke: Har haft en egen recondfirma men nu ska hon satsa på högskole­studier.
Glitter på växelspaken ger en exklusiv känsla.

Glitter på växelspaken ger en exklusiv känsla.


Utmärkelser
Elmia:
2 pris 2006 Hi-Fi Car
SCF:
Best Female Ride 2008 Stockholm
Hottest Female Ride 2008 Stockholm
Hottest BMW 2008 Stockholm
Hottest Interior 2007 Halmstad
Bilsport Action Meet 2008:
1:a pris Bästa Multimedia
En dag på strippen 2007:
Runner Up x2 (Emmaboda och Göteborg)
En dag på strippen 2008:
Top 10
En dag på strippen 2009:
Runner Up
Vallåkraträffen 2009:
2:a pris BMW
Micro Street Meet:
Bästa multimedia
Best In Show
Elite
Micro Summer party 2008 Best I.C.E
Gatebil:
Best Styling 3:e-plats 2009 Mantorp Park
Slaget om gatebil 2008:
People’s Choice 2:a pris Mantorp Park
Streetfire:
Nordic Tuner Awards 2008 Best
Female Ride Danmark
Text & Foto: Peter Fredriksson