ANNONS

H1700101_004178

Motorsågen Husqvarna 550 XP har tilldelats utmärkelsen ”red dot: best of the best” vid Red Dot Design Award 2013. Och den är i gott sällskap av tre handhållna produkter från det nya batterisortimentet som också vann priser.

Red Dot Design Award grundades år 1955 av Design Zentrum Nordrhein-Westfalen i Tyskland och är idag en av de mest prestigefyllda internationella utmärkelserna i sitt slag. I år tog juryn emot ett rekordstort antal produkter, totalt 4.662 stycken. Dessa kom från 1.865 designers, arkitekter och företag från 54 länder – och innehöll allt ifrån mode och accessoarer till byggprojekt, fordon, elektronik och möbler. Varje produkt rankades efter kriterier som innovationsgrad, funktionalitet, ergonomi, hållbarhet och ekologisk kompatibilitet. Precis som förra året, prisades Husqvarna för ett flertal produkter.

– Fyra utmärkelser är verkligen en bedrift. Detta visar att design gör skillnad, att vårt fokus på ”humanized technology” lyfts till en global nivå. Vi uppskattar också att juryn värdesätter våra ansträngningar för att skydda miljön med det nya batteridrivna sortimentet av lätta, tysta produkter utan direkta utsläpp. Det säger Towe Ressman, Global designchef Husqvarna Group.

036-36 40 00, www.husqvarna.se