Mazda2 Spirit med massor av extra utrustning

Mazda2 Spirit med massor av extra utrustning

Mazda2_Spring_Edition_2013
Mazda2 var en föregångsbil när den lanserades för knappt sex år sedan. Den hade bantat cirka 100 kilo jämfört med den tidigare modellen. Den blev ”Årets världsbil 2008”, den fick silvermedalj i världsjuryns designtävling och den blev även tvåa i ”Årets Bil i Europa”. Våren 2011 kom en uppdaterad modell med bl.a. bättre komfort och nu finns en mycket prisvärd specialversion, kallad Mazda2 Spirit, för 129 900 kronor med massor av extra utrustning.
Mazda2 Spirit har Mazdas snåla 1,3 liters motor på 84 hk. Den har bl.a. även nya 16 tums lättmetallfälgar i kulören Bright Silver, svartlackerade yttre backspeglar, mörktonade bakre sidorutor, främre dimljus och för första gången på en Mazda2, bakre parkeringssensorer.
Nya Mazda2 Spirit har bl.a. även det allra senaste navigationssystemet från TomTom med en stor pekskärm integrerat i mittkonsolen. Den har andra moderna kommunikationssystem som iPod-anslutning och Bluetooth handsfree. Nya Mazda2 Spirit har även automatisk klimatanläggning, bakre elektriska fönsterhissar, läderratt och regnsensor.
Mazda2 Spirit finns i samtliga tidigare tillgängliga färger, men har även en för modellen unik micalack kallad Zeal Red.

Läs också

Aktuellt

ANNONS ▼
Nu är nya Toyota RAV4 här

Nu är nya Toyota RAV4 här

Nyutvecklad fyrhjulsdrift, supereffektiv elhybridteknik och helt ny plattform – nu är nya Toyota RAV4 här!

Fler artiklar