ANNONS

mittia3

Det är något med vädrets makter och när det vankas mässa på Älvvallens område i ­Ljusdal. Skogstransportmässan 2013 såg ut att ligga riktigt risigt till dagarna innan, det var ett­ ­riktigt höstrusk. Men som genom ett trollslag så ändrades allt lagom till fredagen när det hela ­sparkade igång. Strålande väder, varmt och härligt, precis som vanligt med andra ord.

130 utställare hade sökt sig till Ljusdal och dessa erbjöd ett brett utbud för besökarna att ta del av. Det lilla blandat med det stora, det är lite av mässans signum och det tilltalar besökarna, det hördes på många håll och kanter. Och apropå stor, denna gång fanns också de verkligt ”tunga” namnen på plats; Volvo, MAN, Mercedes och Scania.

– Det känns ju väldigt bra att de stora tillverkarna vill vara med. De har också sagt att de är mycket nöjda och att de mer än gärna återkommer, säger cupgeneralen Per-Arne Weglin.
På fredagskvällen var det den obligatoriska banketten som i år hölls inne på Folkparkens område. Restaurangtältet var fyllt till sista plats med gäster som ville få sig en bit mat och lyssna till välkänd ­underhållning i form av Östen Med Resten.
– Det var helt fantastiskt. Maten var suverän, underhållningen likaså. Allt flöt på riktigt bra och vi fick många ­positiva kommentarer från nöjda gäster, säger han.

Nu läggs Skogstransport 2013 till handlingarna. Det har varit hårt arbete både före, under och efter mässan, men när allt summeras så är det i vanlig ordning väl värt all möda.
– Det känns lite tomt, man är liksom tömd på adrenalin. Men det har ­varit succé rakt av. Utställarna är nöjda, ­besökarna är nöjda och då är självklart vi ­också nöjda. Det är viktigt att poängtera att detta är verkligen ingen enmansshow, det här är ett riktigt teamwork som återigen har fungerat väldigt bra, säger Per-Arne Weglin.
Sammanlagt kom en bit över 6.000 besökare, fördelat ungefär jämnt mellan fredag och lördag.

Text och foto: Ove Hansen

[nggallery id=4]