Ramor 550 skyddsstål ger lättare konstruktioner

Ramor 550 skyddsstål ger lättare konstruktioner

Ruukki-Ramor-550
Ruukki utökar sitt sortiment av Ramor med den nya kvaliteten Ramor 550, avsedd för ballistiskt skydd. Nya Ramor 550 är sex gånger hårdare och starkare än låghållfasta konstruktionsstål. Ramor är utvecklat för att klara krävande tillämpningar där explosionsskydd eller ett högt ballistiskt motstånd krävs. Stålet kombinerar utmärkta ballistiska egenskaper med hårdhet och hög hållfasthet.
”Ramor 550 som är testat och certifierat fungerar idealiskt för bepansrade fordon, militärfordon och militär utrustning, skyddsrum och andra tillämpningar där det krävs lägre vikt utan att kompromissa med skyddsegenskaperna”, förklarar Thomas Hörnfeldt, SVP, Special steels & International sales på Ruukki.
Utomordentliga verkstadsegenskaper
Ruukki direkthärdar stålet för att uppnå rätt hårdhet och hållfasthet. Ramor-stålen har utmärkt ytkvalitet, planhet och tolerans i kombination med goda skär-, bock-, och svetsegenskaper. Ramor-stål kan svetsas med alla konventionella svetsmetoder.
Ramor 550 har de bästa verkstadsegenskaperna i sin hårdhetsklass och lika bra bearbetningsegenskaper som Ramor 500.
Utöver nya Ramor 550 tillverkar Ruukki även skyddsstålen Ramor 400 och Ramor 500. Ramor 400 skyddar mot höga tryck från explosioner och tryckvågor. Ramor 550 och 500 ger skydd mot projektiler som använder kinetisk energi. Ramor skyddsstål finns som band- eller plåtprodukter.

Läs också

Aktuellt

ANNONS ▼
ANNONS ▼
ANNONS ▼
Fler artiklar