Liqui Moly lanserar ny motorolja för snöskotrar

Liqui Moly lanserar ny motorolja för snöskotrar

Liqui-Moly-motorolja-snoskotrar
Liqui Moly har tagit fram en ny motorolja speciellt för snöskotrar. Den helsyntetiska tvåtaktsoljan lämpar sig även för de nyaste E-Tec-motorerna. ”På detta sätt vill vi leva upp till våra anspråk att erbjuda en lämplig olja för verkligen alla fordon”, säger Ingo Lindner som ansvarar för den skandinaviska marknaden hos Liqui Moly.
Direktinsprutning är en ny teknologi för tvåtaktare. E-Tec-motorer bidrar till att sänka både bensin- och oljeförbrukningen. Samtidigt gör denna teknik att oljan utsätts för andra typer av påfrestningar. För att även förare till snöskotrar med E-Tec-motorer ska vara på den säkra sidan har Liqui Moly utvecklat en ny olja. Snowmobil Motoroil 2T Synthetic är en helsyntetisk tvåtaktsolja som uppfyller API-standarden TC, vilket är ett krav för E-Tec-motorer. Den högeffektiva oljan kan även användas för snöskotrar och quads med konventionell motorteknik.
Snowmobil Motoroil 2T Synthetic lämpar sig för motorer med separat och blandad smörjning och med luft- och vattenkylning. Den skyddar motorn och avgassystemet mot avlagringar och förebygger slitage och korrosion. Oljan tål mycket höga motortemperaturer och förbränningsprocessen lämnar inga rester efter sig,
Utöver API TC uppfyller Liqui Moly Snowmobil Motoroil 2T Synthetic även JASO FD och ISO L-EGD. Den högsta API-standarden för tvåtaktsoljor är TC. Någon specifikation som ”API TC ++” finns inte. ”Därför står det endast ”TC” på våra behållare”, säger Ingo Lindner. ”Vi vill marknadsföra oss med fakta – inte med tomma löften”.
I Sverige distribueras Liqui Moly av KG Knutsson och kan köpas hos bland annat Autoexperten.

Läs också

Ny olja för Jaguar och Land Rover

Ny olja för Jaguar och Land Rover

Trenden med allt mer tunnflytande motoroljor för att bidra till minskad bränsleförbrukning och mindre utsläpp finns hos alla bilmärken....

Aktuellt

ANNONS ▼
ANNONS ▼
ANNONS ▼
Fler artiklar