Nyhet

MRFs Lack- och skadeträff på Automässan

Automässan 2014Tunga fordon, däck samt lackering och bilskador är tre områden som expanderar på Automässan 15-18 januari på Svenska Mässan i Göteborg.
– Vi har medvetet arbetat på att utveckla dem för att ha en mässa som speglar hela servicemarknaden inom motorbranschen, säger Carmen Brüning, projektledare för Automässan.
Hon berättar att lackering och bilskador växer som specialområde på årets mässa med fler utställare. Det innebär att flertalet lackleverantörer finns på plats i Göteborg, likaså leverantörer av lackeringsutrustning och skadereparationsutrustning.
– För oss är det viktigt att skapa högkvalitativa möten mellan utställare och besökare, både utställaren och besökaren ska se fram mot att mötas på Automässan, förklarar Carmen Brüning.
Jonas Karlsson, vd på Pierre Billackering i Vänersborg, ser fram emot Automässan och MRF:s Lack- och Skadeträff i anslutning till mässan.
– Jag är en stående besökare på Automässan. Man får en liten temperaturtagning på hela branschen vad gäller teknik och annat, inleder han.
– MRF:s Lack- och Skadeträff är väldigt, väldigt bra, säg att det är årets höjdpunkt för oss inom lack, fortsätter Jonas Karlsson, som sålde sin verksamhet så sent som i början av 2013 till den danska kedjan Pierre Billackering.
Programmet för MRF:s Lack- och skadeträff är klart, berättar Åke Westin ansvarig på MRF:s lack och skadesektion. 18 januari äger den rum och har ett laddat program,
Träffen får en riktig rivstart med bilbyggaren och designern Chip Foose känd från TV-serien Bilfixarna, visad bland annat i TV-kanalen TLC med flera.
”Den yttersta gränsen”, är temat för amerikanens föredrag som har möjliggjorts av en leverantör och utställare under Automässan.
Sedan rullar det på med en laddad dag kring skade- och lackfrågorna.
– Det som avhandlas kommer att belysa produktivitet och logistik, framtiden som miljö samt ekonomi och marknadskommunikation, berättar Åke Westin.
MRF:s Lack- och skadeträff är endast öppen för medlemmar i MRF.
Automässan arrangeras på Svenska Mässan i Göteborg den 15-18 januari 2014. Läs mer på www.automassan.se.
Automässan 2014 arrangeras av FVU (Fordonsverkstadsutrustarna) och SBF (Sveriges Bildelsgrossisters Förening) i samarbete med MRF (Motorbranschens Riksförbund), MAF (Motorbranschens Arbetsgivarförbund) och DRF (Däckspecialisternas Riksförbund). Operativ arrangör: Svenska Mässan