Produktnyheter

Facom firar jubileum med Sébastien Loeb

facom_131120Handverktygstillverkaren Facom firar sitt 95-årsjubileum med att lansera två nya serier: Sébastien Loeb-serien och 95-årsserien. Facom, som är stolt över sin historia som sträcker sig från 1918 till 2013, har utformat ett antal temaverktyg och tillbehör i begränsad upplaga.
Den berömda rallyföraren Sébastien Loeb hedras med en signerad liggbräda och en verktygsvagnsmodell, medan två nya uppsättningar insexnycklar och två hylsnyckelsatser också finns med som en del av 95-årsserien.
Stommen på DTS.1BSLRPB har en slät, platt tubdesign, utan farliga, skarpa kanter med försänkningar för skuldrorna. Liggbrädan är monterad på sex lättkörda hjul som kan rotera 360 grader. Liggytan, som är designad i Sébastien Loebs Racing teams färger och stil, är mycket bekväm för långtidsbruk. Dimensionerna är 101x 44 x 10 cm och maximal belastning är 150 kg.
Den begränsade upplagan av JET.6M3SLR-EA Jet+ verktygsvagn är transportabel och en praktisk lösning för verktygsförvaring, med en design som är inspirerad av Sébastien Loeb Racing (SLR). Vagnen är behandlad med slitstark epoxipulverlack in teamets färger och de stilfulla och exklusiva detaljerna inkluderar: svarta läder handtag med röda sömmar; färgad topp-platta; SLR teamloggor; Sébastien Loebs signatur; SLR nyckelring och anodiserade svarta lådhandtag. Varje vagn har dessutom sitt eget unika serienummer som anger det begränsade upplagenumret. Rent praktiskt har verktygsvagnen sex lådor – 4 x 60 mm, 1 x 130 mm och 1 x 270 mm – och kan skryta med 155 liters lagerkapacitet.
Sébastien Loeb Racingsverktygsvagn finns också som verktygslåda, komplett med nio verktygsmoduler innehållande 1/2” hylsnycklar; 1/4” hylsnycklar; klämmor; spärrnycklar; slagverktyg; skruvmejslar och insexnycklar.
Som en del av 95-årsserien lanserar Facom två nya hylsnyckelsatser. SL.DBOX1IM ½”-settet innehåller en dammtät spärrnyckel och presenteras i Facoms innovativa spårningslåda, som hjälper teknikerna att genast upptäcka om ett verktyg saknas – och på så sätt ökar säkerheten. Den kan förvaras i vilken som helst av verktygsvagnslådorna, där den upptar en modulplats. Dess bekväma handtag gör den dessutom lätt att bära. RL.NANO1IM ¼”- settet har en dammtät, underhållsfri spärrnyckel och levereras i en låda som inte är mycket större än en smartphone. Den får lätt plats i fickan, tar upp mindre utrymme i verktygslådan och passar till så gott som alla applikationer. Den ger optimal noggrannhet och tillförlitlighet för tekniker och ingenjörer som snabbt behöver komma åt sina verktyg i en hektisk verkstad.
Sist men inte minst erbjuder Facom, som en del av jubileumsserien, ett dubbelset med insexnycklar (83-89.JP95IM). De kompakta och robusta setten omfattar 17 nycklar var, på mellan 1,5 mm till 45 mm. Setten är tillverkade i begränsad upplaga med grå och silverfärgade säkerhetsclips som gör dem lätta att ta av och bytas ut. Ett sex-delars skruvmejselset (ANPJ6.PB) följer också med på köpet.
Michael Demant, Marketing Koordinerare för Expert i Skandinavien, säger: “Vi är glada att kunna hylla Sébastien Loeb med vår nya verktygsvagn. Den representerar verkligen något mycket exklusivt och en hel del tid har gått åt till utformningen. Vi är dessutom väldigt stolta över de nya insexnycklarna och hylsnyckelsatserna i vårt jubileumssortiment. 95 år är en enorm milstolpe för företaget och vi vill gärna dela med oss av firandet till våra kunder – det är därför vi ger bort skruvmejslarna tillsammans med dessa set.”
Du hittar mer information om Facom eller din närmaste leverantör på www.facom.com.