Produktnyheter

Facom utvidgar sitt dammtäta spärrhylsnyckelsortiment

KL-500_PF01-2Facom, en av världens ledande tillverkare av handverktyg lanserar en ny 3/4”-version av sin bästsäljande dammtäta spärrnyckel.
En bra hylsnyckelsats är en viktig del av varje verktygslåda. Facoms nya KL.500PB (6 sexkanthylsor) och KL.501PB (12 sexkanthylsor) 3/4” hylsnyckelsats är perfekta för tunga jobb där höga vridmoment krävs. Hylsnyckelsatsen inkluderar den nya dammtäta KL.161 spärrhylsnyckeln och är idealisk för använding i industrimiljöer som exempelvis inom infrastruktur och produktionslinjer samt inom fordonsindustrin.
Den nya spärrhylsnyckeln har utformats för att kunna erbjuda full kontroll och tillförlitlighet. Dess dubbelt förseglade, dammtäta huvud garanterar att vätske- och dammföroreningar inte tränger igenom denna marknadsledande120-tandade mekanism. Detta antal tänder och en 3° arbetsvinkelger total precision och en enastående kontroll. Det kompakta 52 mm-huvudet ökar åtkomligheten och har dessutom Facoms handflatsstyrsystem med dess smarta design och placering av fram- och bakåthandtaget. Detta gör att operatören kan trycka ner spärrnyckelhuvudet men det förhindrar oavsiktlig reversering, även när man bär handskar eller är täckt med olja. Ett ergonomiskt utformat handtag ger dessutom en fantastisk komfort och greppvänlighet.
Varje set innehåller tretton hylsnycklar i storlekar från19 mm till 55 mm, vilka alla har en exakt passform och utmärkt slitstyrka. Konstruktionens kvalitetsnivå betyder att användarna kan tillämpa höga vridmoment utan rädsla för att misslyckas eller skadas.
Båda uppsättningarna innehåller: 1 x 200 mm förlängare, 1 x 400 mm förlängare och en glidande T-bar.
KL.500PB och KL.501PB 3/4” hylsnyckelsatserna levereras i robusta bärbara väskor och förblir därför säkra och skyddade när de inte används.
Michael Demant, Marketing Koordinerare för Facom i Skandinavien, säger: “Vi har utformat vår nya hylsnyckelsats till att vara så stark och pålitlig som möjligt, under de hårdaste arbetsförhållanden. Vid krävande arbetsuppgifter där en kraftigare hylsa, som KL.500PB behövs, skulle skaderisken för mekaniker och tekniker bli hög om de använde sig av produkter med lägre kvalitet. Om fel uppstår när en hylsa eller spärrnyckel används med höga vridmoment kan det få katastrofala följder. Med detta set kan våra kunder vara säkra på att de kan lossa även den hårdast fastskruvade bult på ett säkert och effektivt sätt.”
Du hittar mer information om Facom eller din närmaste leverantör på www.facom.com.