Nyhet

Ynnor listar fossiloberoende bilar

Enbart elbilar, laddhybrider och gasbilar är fossiloberoende, enligt Ronny Svensson på tjänstebilsföretaget Ynnor AB.
Med vår lista över fossiloberoende modeller vill vi hjälpa till att sikta mot en fossiloberoende framtid, säger han.
Sedan den så kallade FFF-utredningen presenterades har Ynnor fått många frågor från sina företagskunder, som undrar hur de ska förhålla sig till utredningens förslag och hur de kan påverka det framtida bilinnehavet.
FFF-utredningen (Fossiloberoende Fordonsflotta) fick mycket kritik, något som Ronny Svensson till viss del kan hålla med om, samtidigt som han påpekar att utredningen har fastlagt vilka ramar som gäller för vägtrafikens fortsatta miljöarbete.
– Thomas B Johansson presenterade i FFF-utredningen ett smörgåsbord av mer eller mindre genomtänkta förslag. Det är detta utbud som beställaren, energiminister Anna-Karin Hatt, har att plocka ifrån. Då håller det inte att i efterhand skicka tillbaka leverpastejen och säga att det var paté man ville ha, konstaterar Ronny Svensson.
– Anna-Karin Hatt sa att hon skulle läsa utredningen och begrunda dess förslag över julledigheten. Det är precis vad vi på Ynnor också gjort, och om regeringen menar allvar med ambitionen en fossiloberoende fordonsflotta 2030, så måste man också vidta åtgärder för att nå dit, säger Ronny Svensson, som utifrån FFF-utredningen har sammanställt en lista på vilka bilar som kan betraktas som fossiloberoende.
Läs mer och se listan här