Nyhet

Bosch utvecklingspartner för e-Sportlimousine

Bosch Engineering GmbH är systemutvecklingspartner till nanoFLOWCELL AG vid framtagandet av QUANT e-Sportlimousines elektriska sportsedan.
Bosch huvuduppdrag är att utforma drivlinesystem för prototypen av denna fyrsitsiga sportbil.
Utvecklingsarbetet är fokuserat på systemintegration, energihantering och styrsystem för högspännings- och lågspänningskomponenter. Bosch Engineering använder sin expertis och förståelse för sambanden mellan drivsystem, chassi och multimedia för att utveckla en systemarkitektur som är skräddarsydd för denna eldrivna sportsedan. Detta innefattar utformningen av ett komplett fordonskommunikationssystem för att garantera hög prestanda samt felsäker datakommunikation mellan fordonssystem och dess komponenter.
Bosch Engineering är också ansvariga för att utveckla fordonets styrenhet för energistyrning, ABS-system, kombiinstrument och datorn som hanterar bilens centrala styrsystem. Bosch Engineering har specialiserat sig på att möta de unika krav av småskaliga serieproduktioner och högpresterande bilar som bygger på komponenter och system som tas från Bosch storskaliga serieproduktioner som en del av sina lösningar.
Bosch ingenjörer och utvecklare är i ett nära samarbete med nanoFLOWCELL AG för att utveckla nya funktioner och för att konstruera elektroniska system som är anpassade till kraven i en elektriskt driven sportsedan. Det innebär bland annat att integrera alla elektriska och elektroniska komponenter i ett enda högpresterande felsäkert system. Målet är att vid forsknings -och utvecklingscentret i Liechtenstein kontinuerligt arbeta med att vidareutveckla fordonssystem samt styrsystem för lagringsteknik för QUANT.
www.bosch.se