Äkta vägunderhållningsmaskin

Äkta vägunderhållningsmaskin

drivex_ss153p_action_p01

Drivex, ett av marknadens största varumärken på entreprenadredskap för hjullastare, växlar nu upp inom segmentet jordbrukstraktor.

Sedan tidigare har det sålts vik- och diagonalplogar, underbett, hyvelblad samt strängspridare till jordbrukstraktorer och nu lanserar Drivex en självlastande sandspridarskopa och en sidoplog.

– Vi har följt utvecklingen kring vinterväghållning de senaste åren och då sett att det blir allt vanligare med jordbrukstraktorer längs våra gator och vägar, säger Fredrik Jonsson, utvecklingschef på Engcon Group.

Fredrik Jonsson har i nära samarbete med ett flertal entreprenörer utvecklat traktorutrustningen och fokus har varit kvalité.

drivex_bucket_ss15-3p_p00

– Vi vet att vi ger oss in i ett prispressat område, men vi har tagit beslut om att inte pruta på kvalitén då vi vet hur beroende våra kunder är av utrustning för professionellt bruk, menar Fredrik Jonsson. Det går att grovt dela upp kundsegmentet i två. En som behöver redskap enbart för att röja några timmar per år på den egna fastigheten och en som kör mer professionellt på uppdrag av ett flertal beställare.

Fredrik Jonsson menar att det är den senare kundgruppen som Drivex siktar in sig på. Nya sandspridarskopan är ett resultat av de erfarenheter som Engcon Groups kunder delat med sig av och bland några av egenskaperna kan det nämnas att skopan har utbytbara fästen och kan med detta anpassas för såväl bakmontering på trepunktsfästet som fram på lastaren med exempel Trima eller annan fästestyp. Möjlighet att montera vibrator för att underlätta spridning av ”kladdig” sand samt en konisk form för lättare fyllning är andra egenskaper.

Sandspridaren kommer till att börja med tillverkas i tre olika storlekar, 500 liter, 1.000 liter och 1.500 liter, och en första förserie av 1.500-litersmodellen börjar säljas nu under mars månad.

www.drivex.se

Läs också

ANNONS ▼

Aktuellt

ANNONS ▼
ANNONS ▼
Fler artiklar