Mazda6 får toppbetyg i säkerhet

Mazda6 får toppbetyg i säkerhet

Mazda6 är nu även officiellt en av de allra säkraste bilmodellerna runtom i världen. Nu har modellen genomgått alla säkerhetstester och fått högsta betyg både i Europa, Japan, Australien och USA.
Helt nya Mazda6 säkerhetstestades av Euro NCAP i september i fjol och fick maximala fem stjärnor med höga poäng i varje delmoment. Två månader senare fick Mazda6 maximala säkerhetsbetyg i japanska JNCAP och samtidigt blev det maximala fem stjärnor när krocktesterna gjordes i Australien av ANCAP. Nu har även det amerikanska säkerhetsinstitutet IIHS, en oberoende organisation grundad av olika försäkringsbolag, utsett Mazda6 till Top Safety Pick+, dess allra högsta säkerhetsranking.
Samtliga dessa säkerhetstester är ett bevis för att Mazdas utveckling av nya säkerhetskarossen Skyactiv-Body och Mazda Proactive Safety givit önskat resultat. Och de många olika säkerhetssystemen i i-ACTIVSENSE ger nya Mazda6 en ännu bättre säkerhet. Nya Mazda6 har även fått mycket beröm och flera priser för sin KODO-design. Dessutom har Mazda6 låg bränsleförbrukning och låga ägarkostnader med högt andrahandsvärde, enligt ett flertal europeiska undersökningar.
Samtliga modeller i nya generationen Mazda-bilar, CX-5, Mazda6 och Mazda3, har fått maximala fem stjärnor i Euro NCAPs krocktester. Standard på samtliga nya Mazda-modeller är tex. Mazdas Smart City Brake System, ett automatiskt bromshjälpssystem. Och Mazdas säkerhetsarbete fortsätter med bl.a. projektbilen ASV-5, Advanced Safety Vehicle, en specialutrustad säkerhetsbil som bl.a. kommunicerar med omgivningen och på detta sätt undviker olyckor. Bilen testas nu på allmänna vägar i Japan.
Mazda Motor Sverige
.

Läs också

Aktuellt

Swisha hos Bilprovningen

Swisha hos Bilprovningen

Efter en framgångsrik pilot har nu Swish integrerats i kassan på samtliga Bilprovningens 100 stationer.

ANNONS ▼
Petzl öppnar nordiskt kontor

Petzl öppnar nordiskt kontor

Petzl, världsledande inom bl a säkerhetsutrustning och pannlampor, växer i Norden och öppnar nu kontor i Stockholm.

Så kollar du däcken

Så kollar du däcken

Här några tips om vad man bör tänka på vid däckbyte eller köp av begagnad bil.

Ny generation bussar från Scania

Ny generation bussar från Scania

Under mässan Busworld i Bryssel i mitten av oktober presenterade Scania sin nya generation bussar för stads- och förortstrafik.

Fler artiklar