Mazda6 får toppbetyg i säkerhet

Mazda6 får toppbetyg i säkerhet

Mazda6 är nu även officiellt en av de allra säkraste bilmodellerna runtom i världen. Nu har modellen genomgått alla säkerhetstester och fått högsta betyg både i Europa, Japan, Australien och USA.
Helt nya Mazda6 säkerhetstestades av Euro NCAP i september i fjol och fick maximala fem stjärnor med höga poäng i varje delmoment. Två månader senare fick Mazda6 maximala säkerhetsbetyg i japanska JNCAP och samtidigt blev det maximala fem stjärnor när krocktesterna gjordes i Australien av ANCAP. Nu har även det amerikanska säkerhetsinstitutet IIHS, en oberoende organisation grundad av olika försäkringsbolag, utsett Mazda6 till Top Safety Pick+, dess allra högsta säkerhetsranking.
Samtliga dessa säkerhetstester är ett bevis för att Mazdas utveckling av nya säkerhetskarossen Skyactiv-Body och Mazda Proactive Safety givit önskat resultat. Och de många olika säkerhetssystemen i i-ACTIVSENSE ger nya Mazda6 en ännu bättre säkerhet. Nya Mazda6 har även fått mycket beröm och flera priser för sin KODO-design. Dessutom har Mazda6 låg bränsleförbrukning och låga ägarkostnader med högt andrahandsvärde, enligt ett flertal europeiska undersökningar.
Samtliga modeller i nya generationen Mazda-bilar, CX-5, Mazda6 och Mazda3, har fått maximala fem stjärnor i Euro NCAPs krocktester. Standard på samtliga nya Mazda-modeller är tex. Mazdas Smart City Brake System, ett automatiskt bromshjälpssystem. Och Mazdas säkerhetsarbete fortsätter med bl.a. projektbilen ASV-5, Advanced Safety Vehicle, en specialutrustad säkerhetsbil som bl.a. kommunicerar med omgivningen och på detta sätt undviker olyckor. Bilen testas nu på allmänna vägar i Japan.
Mazda Motor Sverige
.

Läs också

Aktuellt

ANNONS ▼
ANNONS ▼
ANNONS ▼
Fler artiklar