Nyhet

Volkswagen Golf firar 40 år

Den 29 mars 2014 firade Volkswagen 40-årsdagen av den mest framgångsrika europeiska bilen genom tiderna: Golf. Till idag har mer än 30 miljoner exemplar av denna bästsäljare och trendsättare sålts till kunder över hela världen. Från dag ett har Golf stått för tekniska framsteg och tidlös design. Det är inte för intet denna bilikon har gett namn åt en hel bilklass – Golfklassen.
Oavsett om det handlar om turbomotor, direktinsprutning, gasdrift, eldrift eller laddhybrid-system; om låsningsfria bromsar (ABS), elektronisk stabiliseringskontroll (ESC), elektronisk differentialspärr (EDS) eller fyrhjulsdrift (4Motion); om Adaptiv farthållare (ACC), automatiskt bromssystem (City Emergency Brake), släpvagnsstabilisering, proaktivt passagerarskyddssystem (Pre-Crash) eller multikollisionsbroms; om automatisk luftkonditionering, Dynaudio ljudsystem, pekskärm med närhetssensor eller LED-strålkastare – det har alltid varit genom Golf som de viktigaste innovationerna och trenderna i vår tid har demokratiseras, det vill säga gjorts ekonomiskt överkomliga för de flesta bilköpare.
Golf är den mest framgångsrika modell som någonsin byggts av Volkswagen. Sommaren 2013 byggdes den 30 miljonte Golfen. I Sverige var det stor Golfpremiär helgen den 17-18 augusti 1974. Sedan dess, till och med februari i år, har det registrerats 378 872 exemplar av Golf i Sverige.
Läs mer här.
Foto: Volkswagen