Produktnyheter

Däckmontering och snabbhuvuden

I Malte Månssons monter ville man gärna puffa för repowering - att byta ut den gamla motorn mot en som uppfyller miljökraven. En bra investering som både miljön och plånboken tjänar på om maskinen i sig fungerar bra för verksamheten. - Istället för en ny maskin för någon miljon så hamnar prislappen på kanske runt 90.000 istället, berättade Lisa Johansson.

Scandinavian Tools & Tent  har agentur för snabbdäckmonteringshuvuden passande de flesta däckmaskiner på marknaden.
Med detta verktyg behöver kundens fälgar inte bli repiga eller förstörda då man byter ” däckfinger” som är avsett för antingen aluminium eller stålfälgar. Ett komplett verktyg består av däckmaskinshuvud + adept med snabbfäste  inklusive  ”däckmontering och ”demonteringfinger” i kolfiberplast. Ett snabbfäste följer med  som monteras direkt på gammal montering/demonteringsfinger som fanns som original på maskinen. Att byta finger tar några sekunder och byts utan verktyg.    Dessa snabbhuvuden finns med fäste i 28-29-30-35 samt koniskt fäste för spindel på däckmaskin.
Även lösa ”däck fingrar” finns i tre olika modeller med olika utförande. Med dessa verktyg så behöver ej kunder få sina fälgar repiga eller förstörda vid däck reparationer eller byte.
Mer om verktyget går att se på  www.toolstrading.se