Sportig Ibiza Cupster

Sportig Ibiza Cupster

Den tvåsitsiga bilen är helt utan tak och även framrutan har ersatts av en låg glaslist. Foto: Seat.

Den tvåsitsiga bilen är helt utan tak och även framrutan har ersatts av en låg glaslist. Foto: Seat.


På årets Wörthersee Treffen i Österike kommer Seat att visa Ibiza Cupster – en öppen Ibiza helt utan tak – som en del i firandet av Ibizas 30-års jubileum. Med låg vindruta och utan tak är Cupstern, Cupra Roadster, en underhållande bil för både föraren och passageraren. Bilens grund består av Ibiza Cupra med TSI 180 motor och DSG.
”Ibiza har alltid varit hjärtat i Seat – en ung, dynamisk bil med snygg design som är praktisk och prisvärd” säger Jürgen Stackmann, Seat:s globala VD. ”På Wörthersee firar vi Ibiza, som fyller 30 år och som varit vår mest framgångsrika modell, med Ibiza Cupster.
Seat:s designteam har i Cupster gjort en nytolkning av den serietillverkade modellens designspråk; medan själva karossen i stort sett är densamma som för Ibizan ända upp till skulderlinjen, är allt ovanför det helt öppet.
Den tvåsitsiga bilen är helt utan tak och även framrutan har ersatts av en låg glaslist. Både förare och passagerare är ändå väl skyddade tack vare att sittplatserna är 80 millimeter lägre än i den serietillverkade bilen. Som Cupster har Ibiza helt nya proportioner – bred, låg och ännu mer kraftfull. Ratten är klädd med ett speciellt läder – som är mycket smidigt och ger härlig känsla.
Den bil som Seat Design skapat för just detta tillfälle har en specifik orange färg. Interiören är inspirerad av racerbilen Ibiza Trophy som körs i flera europeiska länder. Bilen har många minimalistiska instrument och svart Alcantara-klädsel i de skålade racingstolarna för att ge en genomsyrat sportig känsla.
Cupstern är baserad på Ibiza Cupra vilket innebär att kraftfulla 132 kW / 180 hk tas ur en 1,4 liters TSI-motor med DSG växellåda vilket kompletteras med sportiga 18 tums hjul.
Seat Sverige

Läs också

Nya Seat Arona

Nya Seat Arona

Seat fortsätter sin produktoffensiv med nya Seat Arona och tar sig därmed in i det växande crossover segmentet. Efter att ha...

Aktuellt

ANNONS ▼
ANNONS ▼
ANNONS ▼
Fler artiklar