Produktnyheter

Priserna klara för Lexus kompakt-SUV NX 300h

Nu är priserna klara för den kommande hybrid-SUV:en Lexus NX 300h, som får svensk premiär i höst. NX 300h har ett lanseringspris från 361 700 kronor vilket inkluderar såväl aktivt krockskyddsystem som aktiv farthållare.
– Vi tror att Lexus NX kommer att bli en storsäljare på den svenska marknaden. Den är Lexus första modell i det snabbt växande segmentet av kompakta SUV-modeller. Kombinationen av en attraktiv design, ett mycket konkurrenskraftigt pris och Lexus dokumenterat höga kvalitet gör att vi förväntar oss att NX kan komma att nära nog fördubbla Lexus-försäljningen i Sverige, säger Dick Zachrisson, försäljningschef för Lexus i Sverige.
Priset som är från 361 700 kronor, innefattar både aktivt krockskyddsystem och aktiv farthållare. Även i övrigt är modellen välutrustad med bland annat automatväxellåda, LED-halvljus, regnsensor, tvåzons klimatanläggning, larm och en bra ljudanläggning. I det förväntade, volymutförandet Comfort (med bland annat parkeringssensorer, nyckellöst lås- och startsystem, motorstyrd baklucka och backkamera) är priset från 399 200 kronor. Utöver det finns ytterligare två utrustningsnivåer, F Sport och Executive.
Lexus NX finns att få med både framhjuls- och fyrhjulsdrift. I det senare utförandet får NX dra släp med en dragvikt upp till 1 500 kg. Tillägget för fyrhjulsdrift är endast 12 000 kronor.
NX-modellen börjar säljas i juni och premiärvisas hos de svenska återförsäljarna den 11 oktober.
www.lexus.se
Foto/Källa: Toyota Sweden AB