Produktnyheter

Ny skyddsplåt från Ruukki

Ramor 450 är Ruukkis nyaste skyddsplåt för tillverkning av bepansrade fordon. Plåten kan användas som ramkonstruktion eller på fordonets golv som ett separat minskydd för att skydda mot explosioner, stötvågor och granatsplitter.
Ramor 450, den senaste skyddsplåten från Ruukki, möjliggör tillverkning av helt nya typer av standardgolv för bepansrade fordon. En lättare, optimerad ramkonstruktion förbättrar också fordonets köregenskaper och möjliggör större nyttolaster.
”Tack vare sin goda kallformbarhet erbjuder Ramor 450 fler alternativ för utformning av golvkonstruktionen. Det behövs färre svetsfogar”, förklarar Thomas Hörnfeldt, SVP, Special Steels & International Sales vid Ruukki Metals.
Ruukki garanterar hårdheten på all sin skyddsplåt. Men Ramor 450 är det första som har fått en garanti för mekaniska värden som sträckgräns och brottgräns, brottsförlängning och slagseghet. Ramor har en garanterad bockningsradie på fyra gånger tjockleken.
Kunder som tidigare använt Ramor 400 behöver inte göra några ändringar i produktionen när de går över till Ramor 450. Plåten håller samma kvalitet från en leverans till nästa, vilket är en del av produktsäkerheten.
Användningsområden för Ramor 450 är militära och civila fordon såsom personaltransportbilar, lastbilar för minröjning och säkerhetsfordon som behöver skyddas mot hot från landminor och andra sprängmedel.
Stål från samma tillverkare för hela ramen på fordonet 
Ramor är den enda skyddsplåt på marknaden som tillverkas med hjälp av direkthärdningsteknik, och den kan bli upp till sex gånger hårdare än vanliga konstruktionsstål. Dessutom har direkthärdade stål utmärkt ytkvalitet och planhet. Direkthärdning är snabbare och mer energieffektivt än traditionell härdning.
Direkthärdning är en stålhärdningsteknik som utvecklats och patenterats av Ruukki. Ruukki har tillverkat Ramor skyddsstål med hjälp av direkthärdningsmetoden sedan 2006.
Utöver nya Ramor 550 tillverkar Ruukki även skyddsplåten Ramor 400 och Ramor 500. Ramor 400 skyddar mot höga tryck från explosioner och tryckvågor. Ramor 550 och 500 ger skydd mot projektiler som använder kinetisk energi. Ramor skyddsplåt finns som band- eller kvartoplåt.
Ruukki