Nyhet

Volkswagen satsar på snabbladdning

Under 2014 installerar Volkswagens återförsäljare åtta snabbladdare i Sverige. Snabbladdarna – som följer EU:s standard med så kallad CCS-kontakt – innebär laddtider på mellan 30-60 minuter beroende på batteristorlek och är ett komplement till de 60 publika laddboxar som redan installerats hos Volkswagens elbilsåterförsäljare.
–        Vi vill göra elbilen möjlig för alla och i väntan på större statliga program går våra återförsäljare före och sätter upp egna snabbladdare, säger Sten Forsberg, chef Volkswagen Sverige och tillägger:
–        Tillsammans med våra återförsäljare investerar vi miljonbelopp i laddningsinfrastruktur. Snabbladdarna blir ett komplement till hemmaladdning och utökar elbilens användningsområde.
Både e-up! och e-Golf, som lanseras i höst, följer EU:s standard för laddningskontakter och är i standardutförande utrustade med en CCS (Combo) snabbladdningskontakt som även inkluderar en Typ 2-kontakt för normal laddning med växelström.
Först ut i satsningen på snabbladdning är Volkswagens återförsäljare i Gävle och Strömstad och under sommaren/hösten sker installationer i Stockholm, Göteborg, Malmö, Södertälje och Linköping.
 
Volkswagen Group Sverige AB
Bild: Volkswagen
Fakta snabbladdare

  • Snabbladdare från Garo/Efacec samt ABB
  • DC, likström laddningseffekt på 20 kW
  • CCS (Combo T2) standard
  • Även fast kabel med Typ2-kontakt för samtidig laddning med AC, växelström 3,6-11 kW
  • Laddarna placeras i anslutning till respektive återförsäljares huvudentré