Elbilstillverkaren Tesla samarbetar med Max

Elbilstillverkaren Tesla samarbetar med Max

Den världsledande elbilstillverkaren Tesla har inlett ett samarbete med Max Hamburgerrestauranger. Tillsammans bygger man de första supercharger- stationerna i Sverige för Teslas bilar och de kommer att finnas på flera av Max restauranger runt om i landet. Först ut är Karlstad som tas i bruk den 8 juli i år, tätt därpå följer Uddevalla och Falkenberg. Teslas mål är att snabbt bygga ut ett nät av superchargers på vältrafikerade sträckor.

Elbilstillverkaren Tesla, som grundats av superentreprenören Elon Musk, utvecklar nästa generation av elbilar. Till skillnad från övriga elbilar på marknaden så är det möjligt att köra upp till 500 km på en laddning. Företaget har dessutom utvecklat en egen laddningsteknik som gör att man kan ladda halva batteriet på 20 minuter. Nyligen öppnade Tesla sitt patent för andra tillverkare så att de kan nyttja samma teknik. Tesla bygger nu upp ett nät av supercharger-stationer runt om i Sverige och har därför valt Max som sin första svenska partner. Under sommaren ska fem restauranger i Sverige och en i Norge utrustas. Idag är Tesla den mest sålda miljöbilen i Norge och företaget satsar nu på den svenska marknaden.

– Det var självklart att välja Max som vår första samarbetspartner i Sverige. De är precis som Tesla pionjärer inom hållbarhetsarbete. De var världens första restaurangkedja att börja klimatkompensera och först med att klimatdeklarera sin meny, säger Peter Bardenfleth, Sales Director på Tesla Norden. Dessutom är Max måna om att ge sina kunder ett trevligt och personligt bemötande, något som är viktigt i valet av samarbetspartner.

Redan idag finns det laddningsstationer för elbilar på flera av Max längs vägarna. Med Tesla-samarbetet så ökar företaget möjligheten för elbilburna gäster att ladda sina bilar på Max.

– Att Tesla väljer oss som sin första partner i Sverige är ett erkännande för vårt hållbarhetsarbete och ligger i linje med vår strategi att ta ansvar för och bidra till ett bättre samhälle. Det är ett naturligt steg för oss i vårt fortsatta klimat- och hållbarhetsarbete. Om vi kan underlätta för omställningen till en miljövänlig biltrafik så ska vi göra det, säger Richard Bergfors, vd för Max Hamburgerrestauranger.

Redan i sommar tas fem supercharger-stationer i bruk Sverige samt en i Norge. Den första laddningsstationen i Sverige öppnar 8 juli, vid Max i Karlstad. Sedan följer Uddevalla och Falkenberg. Framöver kommer stationer att finnas utmed flera klassiska vägsträckor.

Max

Tesla

Läs också

Aktuellt

ANNONS ▼
ANNONS ▼
ANNONS ▼
Fler artiklar