ETT-bilen går i pension

ETT-bilen går i pension

Med 140 000 mil på mätaren går nu ETT-bilen (En Trave Till) i pension. Det 30 meter långa timmerekipaget som lastar 66 ton har sparat 150 000 liter diesel motsvarande 450 ton koldioxid. Längre och tyngre transporter kan minska klimatpåverkan och bränsleförbrukning med 25 procent, med bibehållen säkerhet.

Lastbilen, en Volvo FH16 med 660 hästkrafter, har gått mellan en virkesterminal i Överkalix och Munksund i Piteå, med SCA som kund. En sträcka på 17 mil som körts fyra gånger per dag sedan januari 2009. Viktmässigt har lasten legat på 66 ton hela tiden.

www.volvotrucks.com

Bild: Volvo Trucks Sweden

Läs också

Aktuellt

Ny guide ökar återvinningen

Ny guide ökar återvinningen

Ett beslutsstöd för miljöriskbedömning vid återvinning av bergmaterial i anläggningsprojekt, ska öka återvinningen.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
ANNONS ▼
2019 ett rekordår för Scania

2019 ett rekordår för Scania

På marknaden för tunga lastbilar över 16 ton blev Scania Sverige marknadsledande med 44,2 procent av nyregistreringarna.

Fler artiklar