ANNONS

Om bara några dagar, den 18 februari, samlas världseliten inom längdskidor, backhoppning och nordisk kombination i Falun. I tolv dagar ska 700 skidåkare från 55 länder göra upp om 21 VM-titlar. Volkswagen Transportbilar stöttar med 60 bilar.

Skid-VM i Falun väntas locka 1.200 mediarepresentanter, 200.000 åskådare på plats och en halv miljard tittare (!) bakom tv-apparaterna.

Till start och från mål slipper de aktiva åka skidor. I stället åker de bekvämt i 40 st VW Multivan och 15 st VW Caddy Life, som Volkswagen Transportbilar lånat ut till arrangörerna. För transporter av diverse material disponerar man också fem VW Transporter Skåp. Samtliga bilar är utrustade med DSG 4Motion –automatväxlad låda samt permanent fyrhjulsdrift som anpassar drivningen till det rådande underlaget.

-Vi är stolta över förtroendet att vara officiell leverantör till Skid-VM och säkerställa att de tävlande kommer fram i tid till sina starttider, säger Hans Turemark, märkeschef VW Transportbilar.

Falun har arrangerat världsmästerskapet 1954, 1974 och 1993 i de nordiska grenarna. 1993 sågs tävlingarna på plats av totalt 140 000 åskådare tävlingarna och i år räknar man alltså med betydligt fler.

Arrangörerna siktar på att årets VM i Falun ska bli ett världsmästerskap med nya dimensioner och man ”strävar efter att överträffa förväntningar och ta världen närmare skidsporten”.

www.volkswagen.se