Produktnyheter

Hitta rätt drivaxel och drivknut

Drivknuten.se presenterar nu Driveline Recode,  ett helt nytt program för att säkerställa att det alltid blir rätt drivaxel eller drivknut till aktuell bilmodell.

Det är inte särskilt enkelt att hitta rätt del när man har ett registrerings- eller chassinummer på en svensksåld bil, men när det kommer till udda modeller, ombyggda eller importerade bilar blir det ännu svårare.

Genom att knappa in numret på en befintlig drivaxel eller ett originalnummer får man direkt fram vilken drivaxel det rör sig om och till vilka övriga modeller den passar. Det är som bekant inte helt ovanligt att en viss drivaxel eller drivknut passar många olika bilmodeller och även flera bilfabrikat. Det betyder också att en enda drivaxel kan ha 10-15 olika originalnummer från olika bilfabrikanter. Det är just här programmet Driveline Recode egenskaper blir riktigt intressanta, främst då den inbyggda crosscheck funktionen som guidar en rätt genom en djungel av modellbeteckningar och originalnummer.

Det går även att knappa in måtten på splines tillsammans med drivaxelns längd och antalet kuggar på ABS-ringen så får man fram exakt vilken bil drivaxeln passar till. Likaså kan man skriva in de mått man önskar ha och därigenom få fram en axel som passar. Sak samma för yttre och inre drivknutar liksom ABS-ringar.

Driveline Recode finns för närvarande för PC samt Androidbaserade läsplattor och telefoner. Programmet  är helt kostnadsfritt för de verkstäder som registrerar sig och börjar handla på Drivknuten.se – om så en endaste drivknut.

Drivknuten.se är återförsäljare för Eurodrivelines hela sortiment av drivaxlar, drivknutar, kardanaxlar, knutkors, stödlager och ABS-ringar på den svenska, norska och danska marknaden.

Genom att registrera sig som kund på Drivknuten.se får man både rabatt på delar till drivlinan och även tillgång till programmet som säkerställer rätt del till rätt bil: http://drivknuten.se/customer/account/create/.

Drivknuten.se