ANNONS

Trevi Benne har lanserat ännu en nyhet och utökar därmed sitt produktprogram för återvinningssektorn. Den nya hydrauliska saxen för grävmaskin är en rälsklipp med beteckningen RC 20, som passar utmärkt för arbete direkt vid järnvägen likväl som på skrotgården.

Utformningen på käftarna och de utbytbara knivstålen gör att saxen klipper rälsen effektivt och snabbt. Den klarar av alla de vanliga typerna av räls upp till 60E1, R 65, 141RE. Rälsklippen kan ersätta både skärbrännare och andra metoder för rälskapning.

Huvudaxel och bussningar är dimensionerade och anpassade för de stora krafter som uppkommer när rälsen klipps. Hydraulisk rotation gör det enkelt att ta tag i och klippa rälsen. Speedventil ger snabbare klippcykel.

RC 20 passar till 15 – 30 tons grävmaskin och väger 2100 kg. Klippkraft längst in 465 ton, mitt på knivstål 280 ton, vid spetsen 205 ton. Öppna-stäng cykel 4,6 sekunder. Längd på verktyget 2500 mm och käftöppning 245 mm. Återförsäljare för Trevi Benne i Sverige är Andersen Contractor AB.

www.andersen-contractor.se