Produktnyheter

Första sommardäcket med vintercertifieringen 3PMSF

Michelin CrossClimate är en sammanslagning av sommar- och vinterdäcksteknologier – teknologier som tidigare inte gått att kombinera. Denna innovation från Michelin kombinerar fördelarna av ett sommardäck med fördelarna av ett vinterdäck. Det är det första sommardäcket med vintercertifieringen 3PMSF.

I maj 2015 lanserar Michelin det nya Michelin CrossClimate däcket – däckhistoriens första sommardäck med vintercertifiering – på den Europeiska marknaden. I Norden kommer det nya däcket under introduktionsåret endast att säljas på den danska marknaden.

–         Michelin CrossClimate har kort bromssträcka på torra vägar
–         Michelin CrossClimate har bästa graderingen ”A” på den europeiska däcketiketten för bromsning på våta vägbanor
–         Michelin CrossClimate är certifierat enligt 3PMSF (3-Peak Mountain Snow Flake) – symbolen med en snöflinga på ett berg med tre toppar på däckssidan), visar att det kan användas i vinterförhållanden.

Det nya däcket MICHELIN CrossClimate adderar de här egenskaperna till dem som är Michelins kännetecken, lång livslängd, energieffektivitet och komfort. Michelins ambition, att leverera ökad prestanda och säkerhet utan att kompromissa med någon egenskap, sammanfattas i Michelin Total Performance. Med hjälp av avancerade teknologier kan Michelin erbjuda en produkt med bra prestanda i alla körförhållanden.

Michelin CrossClimates prestanda är resultatet av en kombination av tre tekniker:

En innovativ gummiblandning . För det första är gummit mycket följsamt vilket ökar förmågan att greppa även de minsta ojämnheter på vägbanan under alla körförhållanden (torrt, blött eller snö). För det andra optimerar ett nytt undergummi energieffektiviteten genom minskad värmeuppbyggnad. Michelins tekniker har lyckats med det genom att använda den senaste generationen silica som tillförs gummiblandningen och på så sätt ökar bränsleeffektiviteten.

Det unika V-formade däcksmönstret ger bra grepp på snö . I sidled tack vare vinkeln på den centrala delen av däcksmönstret, i längsledd för att vinkeln är mer öppen vid däcksskuldran.

Däcksmönstrets V-form kombineras med nya sjävlåsande 3D lameller: vågformade, med variabel tjocklek och komplex utformning ger de fulldjupa lamellerna en kloliknande effekt på snö och ökar därmed väggreppet.

Vid lanseringen i maj 2015 kommer Michelin CrossClimate att finnas tillgängligt i 23 dimensioner från 15 – 17 tum vilket täcker 70 procent av behovet på den europeiska marknaden. Fler storlekar är planerade för 2016.

Michelin Nordic AB