Produktnyheter

Innovation inom skärskyddshandskar

Honeywell presenterar en ny innovation inom skärskyddshandskar. Honeywell är först med att kombinera skärskyddsnumret enligt EN388 med ett färgkodningssystem för att på ett enkelt sätt hjälpa de skyddsansvariga att snabbt kunna se att användarna bär rätt handskar för deras risknivå.

De nya Check & Go-handskarna använder ett universellt trafikljusfärgkodningssystem och är utformade för att göra det möjligt för användare och skyddsansvariga att snabbt och lätt identifiera rätt nivå av skärskydd utan att det krävs omfattande utbildning. Handskarna finns i rött, orange och grönt för att indikera skärskyddsnivåerna 1, 3 och 5 i enlighet med standarden EN388:s mått på motståndskraft mot nötning, snitt, slitage och punktering. Skärskyddsnivån står tryckt i stort format på ovansidan av varje handske. Dyneema®-fibrer används för de höga skärskyddsnivåerna 3 och 5 samt för optimal bärarkomfort, i kombination med attraktiv och modern design för att uppmuntra användarnas acceptans och användning. Eftersom handskarna tvättas i 40 °C innebär utformningen att skyddsnivån fortfarande kommer att synas tydligt efter långa perioder av användning.

Honeywells Check & Go-handskar finns också i polyuretan och nitrilvarianter som lämpar sig för arbetare med olika krav på skärskyddsnivåer inom en stor mängd olika industrier inklusive fordons-, rymd-, glas-, pappers- maskinverktygs- och underhållsindustrin.

Mer information finns på Honeywell Safety Products webbsida.