Ny stol för grävmaskiner

Ny stol för grävmaskiner

Att köra grävmaskin innebär ofta långvarigt stillasittande i miljöer som skapar både små vibrationer och kraftigare stötar. Kroppen utsätts för hårda påfrestningar som med tiden kan leda till arbetsrelaterade skador.

På Be-Ge Industri AB i Oskarshamn ser man som sitt huvudsakliga mål att utveckla tekniska lösningar som höjer förarens komfort och samtidigt eliminerar ohälsosamt sittande.

Man lanserar nu förarstolen Be-Ge 3700.39, en stol som är anpassad för grävmaskiner och liknande applikationer.
Stolen grundar sig i den välbeprövade 3000-serien som blivit mycket populär bland förare såväl i skogen som i entreprenadbranschen.
Det som skiljer stolen från övriga serien är att fjädringspaketet är separerat från stolens nyutvecklade lågbyggda överdel, något som möjliggör montering av grävmaskiners konsoller och spakar samtidigt som det ger ytterligare möjlighet till individuell inställning.

– Vi har sett en ökad efterfrågan på en produkt i den högsta komfortklassen anpassad för just grävmaskiner. Förarna prioriterar idag komfort och hälsa mycket högre än för tio år sedan säger Ulf Krause på Be-Ge Industri.

– Vi såg det naturligt att basera den nya produkten på vår mycket populära 3000-serie då den erbjuder såväl hög komfort och hög kvalitet i kombination med ett väldigt flexibelt utrustningsprogram. En produktserie som helt enkelt mottagits mycket väl av marknaden, fortsätter Ulf.

Be-Ge 3700.39 kommer redan från början anpassas för att enkelt kunna monteras i maskiner från de större tillverkarna, komplettering på det området kommer fortskrida löpande.

Möjlighet till en bekväm stunds provsittande kommer att ges under flera av årets branschrelaterade mässor.

Be-Ge Industri AB

Läs också

Sopvals för grävmaskiner

Sopvals för grävmaskiner

YstaMaskiner lanserar nu en ny modell sopvals SV150 för grävmaskiner eller liknande bärare. Sopvalsen kommer att ha Zick Zack...

Aktuellt

ANNONS ▼
ANNONS ▼
ANNONS ▼
Fler artiklar