Fullhybrid från Huddig

Fullhybrid från Huddig

Den 29 april lanserade grävlastartillverkaren Huddig AB en fullhybridteknologi, som ger påtagliga vinster i både prestanda, produktivitet och miljö. Tigon Technology förutspås revolutionera branschen och förändra sättet som maskiner byggs på i framtiden. 

Fullhybridsteknologin kombinerar diesel- och eldrift och låter maskinen generera och regenerera energi på ett sätt som aldrig tidigare varit möjligt i en entreprenadmaskin.

– Tigon Technology är resultatet av flera års utveckling i nära samarbete med komponentleverantörer i världsklass. Det unika med Tigon Technology är inte de enskilda komponenterna i sig utan sättet vi kombinerar dem på och styr dem via vårt styrsystem, berättar Daniel Åkerström, utvecklingsansvarig för Tigon Technology på Huddig AB.

Tigon Technology ger maskinen högre verkningsgrad och bättre prestanda. Detta resulterar i lägre bränsleförbrukning, mer effekt, högre dragkraft, tystare gång och ett mer miljövänligt arbetssätt.

– Det känns fantastiskt roligt att äntligen få visa upp vad vi arbetat med på Huddig under de senaste åren. Vårt team har lyckats med något ingen gjort tidigare och vi är övertygade om att Tigon Technology kommer att väcka stor uppmärksamhet och tas emot med stort intresse i såväl entreprenadbranschen som i andra branscher, säger Lars Lindahl, vd på Huddig AB.

Huddigs konceptmaskin kommer nu att utvärderas ur både ett teknik-och marknadshänseende. Målsättningen är att inom ett par år ha underlag för att ta fram en förserie för ytterligare fälttester hos kunder.

Första mässan för den unika fullhybriden blir MaskinExpo, den 28-30 april.

Mer om Tigon Technology: www.huddig.com/tigon

Läs också

Sverigepremiär för nya Prius

Sverigepremiär för nya Prius

Den helt nya, fjärde generationen av Toyotas ikoniska fullhybridmodell Prius får nu Sverigepremiär. Med rekordlåg bränsleför­brukning, futuristisk design och...

Aktuellt

ANNONS ▼
ANNONS ▼
ANNONS ▼
Fler artiklar