ANNONS

Med sin nya modell klättrar Giant minilastare uppåt i klassen. På årets MaskinExpo, den 28-30 maj, blir det premiär för den hittills största modellen i det redan breda produktprogrammet. Nykomlingen har en egenvikt på 5 600 kg. Giant minilastare visas på MaskinExpo av Brdr. Holst Sørensen A/S.

Den nya och större minilastaren i Giant-familjen har modellbeteckningen Giant V761T. I standardutförandet har maskinen en lyftarm med Z-länk och kan som tillval fås med teleskoparm, med eller utan avfjädring.

Lyfthöjden är i standardutförandet 3 260 millimeter. Teleskopmaskinen lyfter 5 400 millimeter. Minilastaren har en elektroniskt styrd 76-hästars fyrcylindrig Deutz TD 2.9 Steg 3B-motor (Tier 4), som kombineras med hydrostatisk styrning. Maskinens sammansättning gör det möjligt att köra 40 km/h med låga varvtal, vilket minskar bränsleförbrukningen.

Som standard ger hydraulpuimpen 80 liter per minut, men kan som tillval levereras med LS-hydraulik som ger upp till 120 liter per minut. Hydrauliken styrs med elektriska proportionalventiler med minnesfunktion. Lastarens joystick är placerad på armstödet.

Maskinen har ”flow sharing”, vilket gör det möjligt att använda två funktioner samtidigt. Hytten är rymlig i både höjd och bredd, så föraren har gott om plats. Stora fönsterytor borgar för optimala siktförhållanden.

Tillval: Klimatanläggning, luftfjädrad stol, roterande varningsljus, arbetsbelysning, med mera. Maskinen kan också levereras med ett komfortpaket som inkluderar en touch-skärm i armstödet. I komfortutförandet ingår även farthållare, hastighetsbegränsare, Eco mode drive, oljeflödesinställning och antispinn.

www.giantminilastare.se 
www.bhsribe.dk