ANNONS

Handen på hjärtat, hur många gånger har du tappat din telefon på en grusväg, i en vattenpöl eller på betongplattan? Höll den? Nu behöver du inte längre fundera på det. Med smarta och tuffa skal klarar sig även de mest avancerade telefonerna i en tuff miljö.

Är du som jag så tycker du att stöttåliga telefoner oftast är marginellt roligare än magsjuka.
För min del handlar det egentligen inte om att det skulle vara något fel på dessa gummerade tegelstenar, men jag gör verkligen ALLT med min telefon och prioriterar därför andra saker högre än hållbarhet. Ett tag resignerade jag till och med till det stadiet att jag ansåg att det fick vara bra om en telefon höll ett år. Men på senare år har det inte varit något problem, eftersom jag hittat den perfekta lösningen.

TACK VARE STÖTTÅLIGA skal, och då menar jag stöttålig som i jag-står-på-stegen-det-ringer-jag-tappar-telefonen-i-betongen-stöttålig, så kan jag numera använda vilken telefon jag vill var jag vill. Detta fram till att man byter till en ny modell vill säga. Jag köpte iPhone 6 när den kom ut och fick vackert gå in och handla det som fanns tillgängligt av stöttåliga skal. I detta fall heter det Tech21 och är visserligen ett avancerat skal som ser till att din telefon överlever om du tappar den, men som inte är gjort för den miljö jag rör mig i. Hur jag menar då? Ja, det som gjort att mina telefoner ser ut som de med nöd och näppe överlevt en flygplanskrasch är grus och smuts. Det letar sig in överallt och repar sönder telefonen, sätter igen kontakter och är allmänt destruktivt för små teknikprylar.
Men nu har Otterbox lanserat flera skal till iPhone6 och vi har testat Defender som är det mest stöttåliga. Otterbox har funnits med länge och har stöttåliga skal till de flesta smarta mobiltelefonmodellerna. Tekniken i Defender bygger på tre lager av skydd. Närmast telefonen ett mjukt material, utanpå det en hårdare plast och ytterst ett gummiskal. Det ligger också ett plastskydd över själva skärmen, vilket har sina för- och nackdelar. Mer om det snart. Tanken med det här skalet är att det ska ge extremt bra skydd mot stötar och smuts, vilket det gör.

DU KAN ANVÄNDA telefonen i vilken tuff miljö som helst, utan större eftertanke. Priset på en femhundring är dessutom löjligt lågt i sammanhanget, framför allt med tanke på att du förmodligen ändå ska ha ett skal och hur mycket telefonen kostar som det skyddar. Jag kan därför varmt rekommendera varje fordonsförare, mekaniker, hantverkare och så vidare att inhandla ett dylikt skal. En annan fördel är att du kan byta skal när du är i stan, eller på semester, eller fest, det kan du inte med en stöttålig telefon. Nackdelarna med Otterbox Defender är egentligen bara att den inte är vattentät och att plastskyddet för skärmen ger en liten fördröjning när du trycker på skärmen. Kanten runt skärmen kan också upplevas vara ivägen, men man vänjer sig vid det.
Ett annat dyrare och mer avancerat fodral kommer från Lifeproof, men de har varit sega med att uppdatera sina modeller i takt med att det kommit nya telefonmodeller. Om det finns till din telefonmodell är det även vattentätt. Mer info om detta fodral finns på lifeproof.com.
Handen på hjärtat, hur många gånger har du tappat din telefon på en grusväg, i en vattenpöl eller på betongplattan? Höll den? Nu behöver du inte längre fundera på det. Med smarta och tuffa skal klarar sig även de mest avancerade telefonerna i en tuff miljö.

Av: Henrik Fitnghoff