Kortnyheter

Ökad export från Argentina

Scanias produktionsanläggning för växellådskomponenter i Tucumán, Argentina, har ökat exporten till Europa med 600 procent. Tillväxten kommer efter omfattande investeringar under 2013, och lagom till verksamhetens 40-årsfirande.

Scania har en omfattande tillverkning av växellådskomponenter i Tucumán i norra Argentina. För att höja anläggningens produktionskapacitet har Scania investerat drygt 360 miljoner kronor (43 miljoner USD) här under de två senaste åren. Ett resultat av investeringarna är att produktionsvolymen som exporteras till Europa har ökat med 600 procent.

– Nu skördar vi framgångarna av allt arbete vi gjort för att utveckla verksamheten. Tack vare de senaste årens moderniseringar och förbättringar går i dag 35 procent av produktionen på export till Europa. För två år sedan var den siffran fem procent, säger Adolpho Bastos, Managing Director för anläggningen i Tucumán.

Övriga 65 procent av produktionsvolymen levereras till Scania Latinamerikas tillverkningsenhet i São Bernardo do Campo i Brasilien. Ökningen av Europaexporten kommer samtidigt som Scania i Tucumán planerar för sitt 40-årsjubileum som uppmärksammas nästa år. Här tillverkas växellådskompontenter som kronhjul, pinjonger, axlar och synkroniserade kugghjul.

– Scania arbetar med ett globalt produktionssystem. Det är helt avgörande för oss att anläggningen i Tucumán motsvarar den höga standard som förknippas med vårt varumärke, säger Per-Olov Svedlund, vd för Scania i Latinamerika.

Scania