ANNONS

Familjeägda  HillTip, med fabriken belägen på den Finländska västkusten i Jakobstad lanserar en helt ny snöplog som är konstruerad för de Europeiska pick-up bilarna.

Den nya HillTip V-Snöplogen finns i 3 bredder, 1850, 2100 samt 2300mm, de är konstruerade i höghållfaststål som ger den viktklass som krävs för Europeiska Pick-up bilar. Plogens vikt är från 142till 155kg beroende på modell. Plogen har även individuellt fjädrande slit stål med 3st press fjädrar på vardera plogvinge. Med hjälp av HillTip plogens positiva skärvinkel och koniskt formade vingar ger den utmärkt plogresultat och kasteffekt även vid extrema vinterförhållanden.

Vi distribuerar sedan tidigare import produkter med motsvarande plog funktioner från USA som vägt 250-300kg, allt på andra sidan kontinenten ligger i den viktklassen, men stort och tungt är inte alltid bäst!. Dessa är inte godkända på Europeiska bilar på grund av vikten, därför har vi tagit fram en plog som passar våra förhållanden. Allt konstruerat i höghållfaststål. Den lätta vikten har kompenserats med hydraulisk tryck funktion av plogen då man vill skrapa isiga ytor rena., säger Frank Mäenpää Försäljningschef och delägare på HillTip Ab.

Plogens vingar styrs via CAN-BUS av en 8-positions joystick in i bilen samt ute på plogen finns ett 12V integrerat el-hydrauliskt aggregat, ett ventilbord med 12 magnetventiler samt cylindrarna skyddad av chock ventiler. Tack vare hydrauliken och joystickens funktionalitet ställer du enkelt in vingarna för att snabbt samla ihop snön eller ploga undan den i lämplig riktning.

Det viktiga har varit för oss att konstruera en snöplog enligt våra applikations standarder. HillTip producerar sedan tidigare högklassiga pick-up monterade flak spridare som gjorde intre’ 2013 med stor succé.  Våren 2015 introducerades även en borst serie för grävmaskiner, gaffeltruckar samt pick-up’s.

www.hilltip.com