Nyhet

ABB med i årets största elbilsrally

Den 19-20 september går årets största elbilsrally av stapeln, OEC-rallyt. ABB deltar med både bil och laddning.

ABB deltar med en elbil men är även med och sponsrar eventet med en snabbladdare som står redo att ladda elbilarna i Malmö. Det speciella med rallyt är inte köra så fort som möjligt – utan så energisnålt som möjligt.

Rallyt startar i Frederiksberg, Köpenhamn, och går sedan vidare via Helsingör, Helsingborg och Landskrona till Malmö för målgång. I städerna längs vägen bjuds det på olika tävlingsmoment för deltagarna och på underhållning för allmänheten som kommer och tittar. I Malmö avslutas tävlingen med en stor prisutdelning.

”Den som kommer längst på minst förbrukad energi vinner, så det gäller att inte köra för fort. Den bästa hastigheten ligger på runt 60 km/h och man får heller inte köra för sakta för då kan man bli diskad. Det handlar om eco-driving, jämn körning utan för stora inbromsningar”, säger Jenny Miltell, produktchef på ABB, som också är en av de som kommer att köra ABBs elbil i rallyt.

ABB sponsrar också tävlingen med en snabbladdare som finns på plats på rallyt för att ladda bilarna.
”Det är en laddare på 20 kW, så det tar ungefär en halvtimma till en timma att ladda varje bil, beroende på hur mycket ström som finns kvar i bilens batteri”, säger Jenny.

ABB

Bilden: OECR 2014. Foto: ABB.