ANNONS

Mercedes-Benz kommersiella fordon tog förstaplatsen och Mercedes-Benz personbilar kom trea i den så kallade GA-enkäten för den svenska marknaden. Det är femte året i rad som Mercedes toppar undersökningen som mäter återförsäljarnas tillfredsställelse med sin generalagent.

GA-enkäten är en av de viktigaste indikatorerna på företagen i den svenska bilbranschen. 26 generalagenter bedöms av sina återförsäljare på 141 områden.
Detta var första gången som Mercedes-Benz personbilar och kommersiella fordon redovisas var för sig, och det blev alltså topp-plats direkt för kommersiella fordon medan personbilar lade beslag på tredjeplatsen.

– Vi har ett otroligt bra teamarbete där vi jobbar tillsammans för att utvecklas, säger Frank Braband som är chef för Mercedes-Benz kommersiella fordon i Sverige och Danmark.
– Jag vill tacka alla återförsäljare och alla medarbetare hos generalagenten för ett fantastiskt bra arbete. Det är människorna som gör skillnad, fortsätter Frank.

Enligt återförsäljarföreningen är bra produkter och förståelse för villkoren för handlarna viktiga ingredienser i Mercedes-Benz recept för nöjda handlare.

– De förstår pulsen och villkoren där ute. Det är en tuff marknad på både transportbilar och tunga lastbilar, säger Jan Vestlund, ordförande för Mercedes-Benz återförsäljarförening till MRF.

Mercedes-Benz Sverige AB

Bild: Mercedes-Benz Sverige AB