Modern teknik i ny svivel

Modern teknik i ny svivel

Indexator Rotator Systems AB lanserar nya slangsviveln K100 inriktad mot dagens moderna hydraulslangsystem i skogs- och entreprenadmaskiner.

Den nya slangsviveln är ett resultat av flera års forskning och produktutveckling där många tester och långa fältprover visar mycket positiva resultat.

-Vi har lyckats uppnå en mycket bra livslängd på K100. Tack vare en nyutvecklad unik tätningslösning och en ny typ av ytbehandling med mycket bra nötnings- och korrosionsmotstånd, berättar Konstruktören Julia Rönnberg. Jag vill säga att här ligger vi verkligen i framkant.  Hela svivelkonstruktionen har fått ett rejält lyft och klarar böjlaster bra, samtidigt som vridmotståndet är lågt. Det kommer spara många slanghaverier konstaterar Julia.

Många svivlar har stora problem med att högre tryck kraftigt ökar svivelns vridmotstånd, vilket leder till att slangar vrids och livslängden förkortas markant på både slang och svivel. Indexator har i många tester uppmärksammat att K100 redan vid låga tryck bara har hälften så lågt vridmotstånd jämfört med övriga svivlar på marknaden.

– Med den nya tekniken roterar sviveln lätt även vid mycket höga tryck, vridmotståndet  för K100 är förvånansvärt mycket lägre än den näst bästa sviveln på marknaden, säger Julia.

Ytterligare fördelar med nya slangsviveln är att den är kompaktbyggd med liten ytterdiameter och är därför lätt att bygga in i olika applikationer.

www.indexator.com

Aktuellt

Årets bilsäljare 2019

Årets bilsäljare 2019

Erik Widelund från Torvalla Bil fick på Motorgalan 2019 motta priset som årets bilsäljare 2019.

ANNONS ▼
Swisha hos Bilprovningen

Swisha hos Bilprovningen

Efter en framgångsrik pilot har nu Swish integrerats i kassan på samtliga Bilprovningens 100 stationer.

Petzl öppnar nordiskt kontor

Petzl öppnar nordiskt kontor

Petzl, världsledande inom bl a säkerhetsutrustning och pannlampor, växer i Norden och öppnar nu kontor i Stockholm.

Så kollar du däcken

Så kollar du däcken

Här några tips om vad man bör tänka på vid däckbyte eller köp av begagnad bil.

Fler artiklar