ANNONS

Hammar Maskin AB investerar tolv miljoner kronor i en helt ny anläggning i Port Klang, Malaysia.

Sedan starten 1974 har Hammar Maskin AB i Olsfors mellan Borås och Göteborg tillverkat Hammarliftar, det vill säga fordon för lyft, hantering och transport av ISO containrar eller sjöcontainrar som de kallas i vardagligt språk. Dessa kan levereras monterade på lastbil, trailer eller i arktiska förhållanden på en släde med lyftkapacitet från 12 till 45 ton. Hammarliftar har sedan företagets start sålts till 110 länder. Över 90% av Hammar Maskin ABs produktion exporteras.

Hammar Maskin har varit aktiva med eget bolag i Malaysia sedan 2003 och har sålt 500 Hammarliftar i landet sedan starten vilket innebär att det är koncernen näst största marknad. I Malaysia står de för en marknadsandel om 90%. Den nya anläggningen invigdes officiellt den 10:e september 2015. Tidigare har Hammar Malaysia haft en rad lokaler men nu har koncernen valt att investera i en dedikerad anläggning.

De nya lokalerna ligger strategiskt vid den stora genomfartsleden mellan hamnstaden Port Klang och Kuala Lumpur och inhyser service och försäljning. De nya faciliteterna omfattar kontors och verkstadsyta om 1 600 kvadratmeter. Utrymme finns för ytterligare expansion. 17 personer kommer initialt att ha sin arbetsplats i anläggningen som är fullt modern med luftkonditionering och är anpassad till de monsunförhållanden som råder under vissa delar av året.

Vid invigningsceremonin medverkade 250 personer, kunder, leverantörer och övrigt lokalt näringsliv var representerade. Hammar Maskin ABs vd och grundare Bengt-Olof Hammar klippte bandet tillsammans med Sveriges ambassadör Bengt G Carlsson efter tal av dem båda. Hammar Malaysia representerades av Managing Director Chris Joon samt av Sales Manager Eugene Joon samt av Peter Levisson i egenskap av Regional Manager Southeast Asia & Australia.

Bengt-Olof Hammar säger: ”vi vill växa ytterligare och ge våra kunder en ännu bättre service i regionen, med förstärkt försäljning, service och eftermarknad” och poängterade i sitt invigningstal att företagets framgångar är resultatet av fokuserat arbete och väldigt mycket resande i regionen.

I samband med Invigningsfestligheterna kunde ytterligare order om 10 stycken helt nya Hammarliftar till regionen tecknas.

Flera andra svenska industriföretag är aktiva i området och var representerade vid invigningen; Volvo håller på att bygga en servicehub för tunga fordon på granntomten, även Scania har en monteringsfabrik i närheten, svensk exportindustri är synnerligen väl representerad och rustad för att möta ökad efterfrågan i regionen.

 

Hammar Maskin AB ser med optimism på framtiden i allmänhet och Sydostasien i synnerhet och vill ytterligare stärka sin ledande position i regionen genom denna satsning som kommer att fungera som nav för både en service och eftermarknad lokalt och för hela Sydostasien med bland annat 24 timmars beredskap för service och reservdelar.

Bilden: ambassadör Bengt G Carlsson och Bengt-Olof Hammar klipper bandet.

Hammar Maskin AB med huvudkontor i Olsfors är aktivt med egna dotterbolag i USA, Australien, Nya Zeeland, Brasilien, Vietnam och Malaysia.

 www.hammar.eu