Produktnyheter

Brännare för mjuk- och hårdlödning

Nya Turbojet från Sievert AB, som är utvecklad för yrkesanvändare som löder metall, är 50 procent lättare än sin föregångare. Åtkomligheten har också förbättrats genom att brännaren nu kan ställas in i alla riktningar. Brännaren har cyklonlåga, en roterande låga som lindar sig runt rören, vilket ger en extra jämn värmefördelning. Det, tillsammans med en inbyggd tryckregulator, gör att nya Turbojet passar utmärkt för både hård- och mjuklödning.

Sievert ABs Turbojet finns i två utföranden, en standardmodell med en enkel cyklonbrännare och en med dubbla brännare, Turbojet Twin. Båda modellerna är utrustade med svirvelkopplingar som gör det möjligt att rotera brännaren 360 grader. Turbojet Twin har en extra svirvelpunkt som dessutom gör det möjligt att rotera lågan och anpassa den till arbetsstycket.

Säkerhet är alltid högt prioriterat när Sievert utvecklar nya värmeverktyg och Turbojet är inget undantag. Ett inbyggt dubbelt gasstoppsystem minimerar risken för läckage.

Cyklonlåga med hög prestanda
Sieverts Turbojet har en inbyggd tryckregulator, justerbar upp till 3,5 bar, som ger hög prestanda samtidigt som cyklonlågan blir kompakt och stabil. Det tillsammans gör att nya Turbojet passar bra för såväl mjuk- som hårdlödning på olika typer av metaller och rör med en diameter upp till 25 millimeter (1 tum).

Händerna fria
Turbojet är anpassad för handsfree-arbeten där den placeras stående bredvid arbetsstycket som ska hettas upp. Den rörliga cyklonbrännaren gör det enkelt att rikta in lågan innan lödarbetet påbörjas. Det ger användaren fria händer att utföra sitt arbete.

Vikten har reducerats med 50 procent genom att ventilhuset nu tillverkas i aluminium, samtidigt som cyklonbrännaren är tillverkad i rostfritt stål. Det innebär bättre ergonomi för yrkesanvändaren. Den automatiska Piezo-tändningen förenklar också för användaren.

Nya Turbojet ä finns med både europeisk och amerikansk anslutning för gasbehållaren. För bästa prestanda ska den alltid användas tillsammans med Sieverts gasbehållare MAPP, Ultramapp eller Propan.

Sievert AB